Dit zijn de 10 beste Spaanse series op Netflix

Of je nu een poging doet om de taal te leren of gewoon op zoek bent naar een nieuwe bingewatchwaardige serie: bij Netflix kun je altijd terecht voor de tofste Spaanse producties. Sterker nog: de Spaanstalige Originals schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond bij de streamingdienst. Zie jij door de bomen het bos niet meer? In dit artikel zetten wij op een rij wat volgens de redactie van Streamwijzer de 10 beste Spaanse series op Netflix zijn.

Top 10: de beste Spaanse series op Netflix

Er zijn dus genoeg Spaanse series op Netflix te vinden. Maar omdat er zoveel series zijn waarin deze mooie taal gesproken wordt of die zich afspelen in Spaanstalige landen, snappen wij dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Daarom hebben wij een lijst van eigen favorieten opgesteld en hieronder een top 10 gemaakt van beste Spaanse series op de streamingdienst. In dit overzicht vind je bekende en minder bekende titels. Maar smaken verschillen natuurlijk, dus houd vooral het overzicht van nieuwe films en series op Netflix per maand in de gaten voor meer recente internationale aanraders.

10. Club de Cuervos (serie, 4 seizoenen)

Als eerste Spaanstalige Netflix Original mag Club de Cuervos niet ontbreken in dit lijstje. Deze serie draait om voetbalclub Cuervos FC, uit een fictioneel stadje in Mexico. Als de eigenaar Salvador Iglesias Sr. overlijdt, geeft hij het stokje door aan zijn zoon Chava. Zijn dochter Isabel is daar niet blij mee en zet alles op alles om de positie als voorzitter over te nemen. De serie telt inmiddels vier seizoenen en is de perfecte combinatie tussen humor en drama.

9. Entrevías (serie, 1 seizoen)

Entrevías seizoen 2 Netflix
Serie: Entrevías (2021–) | Beeld: Telecinco via Netflix

Een van de Spaanse series op Netflix die we je kunnen tippen is Entrevías. In het eerste seizoen volgen we oorlogsveteraan Tirso Abantos. Hij probeert in een Madrileense buitenwijk zijn 17-jarige kleindochter Irene te beschermen tegen drugsbendes. Ook het tweede seizoen ligt al klaar, dus deze zal binnenkort naar Netflix komen. Heb je nog wat om naar uit te kijken!

8. Élite (serie, 5 seizoenen)

Drie arbeiderskinderen op een chique school voor de rijken, een mysterieus sterfgeval, megaveel drama en intriges en een heerlijk sfeertje waar Gossip Girl zelfs zijn vingers nog bij aflikt; dat is Élite. Deze young adult-serie speelt zich af op Las Encinas, een exclusieve privéschool in Spanje, en heeft alles wat je maar van dit soort series kan verwachten. Los van alle drama worden belangrijke thema’s als klasse-verschillen, homofobie, seksualiteit en onzekerheden ook besproken en is de casting perfect. En met vijf seizoenen én diverse spin-offs ben je hier voorlopig wel even mee zoet.

7. Sky Rojo (serie, 2 seizoenen)

Sky Rojo is gemaakt door de makers van La Casa de Papel en Vis a Vis, dus dat belooft al veel goeds. De twee seizoenen tellende Spaanse serie gaat over drie prostituees die hun bordeel verlaten en op de vlucht slaan, waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun pooier en zijn handlangers. Wat volgt is een bloedstollende roadtrip in het zomerse Tenerife.

6. Las Chicas del Cable (serie, 6 seizoenen)

Veel Spaanse romantische series zijn er niet op Netflix, waar je veelal misdaadseries uit de Spaantalige landen vindt, dus wat dat betreft is Las Chicas del Cable (in het Engels Cable Girls) een echte aanrader. Bovendien is dit de eerste serie die speciaal voor Netflix in Spanje werd opgenomen. In de serie, die zich afspeelt in de jaren 20, gaat het over vier telefonistes bij een telefoonbedrijf die de strijden voor hun onafhankelijkheid. Terwijl ze in het door mannen gedomineerde Madrid hun weg moeten zien te vinden, hebben ze ook te maken met romantiek en vriendschap. Je bekijkt zes seizoenen van deze meeslepende serie op de streamingdienst.

5. ¿Quién mató a Sara? (serie, 3 seizoenen)

De Mexicaanse misdaadserie ¿Quién mató a Sara? (in het Engels Who killed Sara?) is nagelbijtend spannend. Het draait om Álex Guzmán. Hij heeft onterecht 18 jaar in de bak gezeten voor de moord op zijn zus Sara, is nu vervroegd vrijgekomen en zint wraak op de échte moordenaar van zijn zus. Deze whodunnit laat je op het puntje van je stoel zitten. En het goede nieuws? 18 mei verschijnt het derde seizoen op de streamingdienst.

4. El Inocente (serie, 1 seizoen)

In El Inocente, naar een boek van Harlan Coben, probeert Matt een onschuldig gevecht te stoppen maar eindigt dit in een moordzaak. Negen jaar later wordt hij vrijgelaten uit de gevangenis en wil hij opnieuw beginnen met Olivia, zijn vrouw. Een schokkend telefoontje zorgt ervoor dat zijn onschuld voor de tweede keer in twijfel wordt getrokken. Deze miniserie bestaat uit acht afleveringen, waardoor je het in een paar avonden kunt bingen.

3. Vis a Vis (serie, 5 seizoenen)

Orange Is The New Black, maar dan Spaans en een stuk dramatischer. Dat is Vis a Vis, waarvan je vijf seizoenen kijkt op Netflix. Het gaat over een naïeve vrouw die in de gevangenis belandt als ze voor haar vriend geld moet verduisteren. In deze wrede omgeving moet ze zien te overleven, en dat levert een hele hoop drama en spannende plottwists op.

2. Narcos (serie, 3 seizoenen)

In Narcos staat Pablo Escobar centraal en draait het dus volledig om de drugskartels in Colombia. Amerikaanse DEA-agenten Steve Murphy (Boyd Holbrook) en Javier Peña (Pedro Pascal) gaan hierin op jacht naar deze drugsbaron. Het waargebeurde verhaal zit vol met geweld, machtsverhoudingen, drama en spannende actiescènes. Je vindt drie seizoenen van de serie én een spin-off op Netflix.

1. La Casa de Papel (serie, 5 seizoenen)

De beste Spaanse serie op Netflix is wat ons betreft toch echt La Casa de Papel. Er zullen niet heel veel mensen zijn die dit nog niet gezien hebben, maar als jij een van de weinigen bent: pak je kans. Dit is vijf seizoenen aan spanning en sensatie. In de serie willen acht criminelen, onder leiding van meesterbrein El Profesor, de Koninklijke Munt van Spanje beroven. Door de bloedstollend spannende scènes, intrigerende personages en meeslepende verhaallijnen is dit een echte aanrader.

Spaanstalige titels op andere streamingdiensten

In dit overzicht vond je onze top 10 van favoriete Spaanse series op Netflix. Ook op andere video on demand-platforms kun je terecht voor dit soort series. Zo kijk je op Disney+ naar Antidisturbios en vind je op HBO Max de horrorserie 30 Monedas. Op de hoogte blijven van de nieuwste Spaanse series? Houd onze social media-kanalen in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.