Dit zijn de 10 beste series op SkyShowtime

Sinds 25 oktober 2022 zijn we in Nederland een gloednieuwe streamingdienst rijker: SkyShowtime. Inmiddels weten we al dat hier meer dan 10.000 uur aan content toegevoegd gaat worden en bij de lancering waren er ook direct een hele hoop goede films en series te zien. Maar welke moet je nu echt op je kijklijst zetten? Hieronder hebben wij de top 10 van beste series op SkyShowtime in Nederland voor je op een rijtje gezet. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in september 2023.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Top 10: de beste series op SkyShowtime in Nederland in september 2023

SkyShowtime is de streamingdienst van twee grote bedrijven die gezamenlijk een hele hoop filmstudio’s, kleinere streamingdiensten en tv-zenders bezitten. Hierbij kun je denken aan Peacock, Paramount+, Showtime en Sky Studios. Het aanbod was bij de lancering dus al best uitgebreid en wordt alleen nog maar aangevuld met nieuwe titels. Maar wat zijn op dit moment nou de beste series van de streamingdienst? De onderstaande 10 titels worden het hoogst gewaardeerd door bezoekers van de internationale filmdatabase IMDb. Bekijk ook de top 10 beste films op SkyShowtime.

10. The Offer (1 seizoen)

Fan van The Godfather-trilogie? Dan mag je The Offer zeker niet missen! Streamingdienst Paramount+ heeft in 2022 een serie gemaakt rondom de Oscarwinnende filmreeks en die kun je nu op SkyShowtime zien. De waargebeurde miniserie neemt ons mee terug naar de productie van The Godfather en zet uitvoerend producent Albert S. Ruddy (Miles Teller) centraal. Het had namelijk niet veel gescheeld of de filmklassieker was er helemaal nooit geweest, aangezien zowel de filmmaatschappij als de New Yorkse maffia hier een stokje voor wilden steken. Is gelukkig niet gelukt!

9. Star Trek: The Next Generation (7 seizoenen)

De legendarische Star Trek-serie Star Trek: The Next Generation is uiteraard ook op SkyShowtime te vinden. De serie won 18 Emmy Awards en scoort op IMDb een 8,7. Het draait uiteraard allemaal om Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) die een nieuwe Enterprise op verkenningsmissies naar onbekende werelden leidt. Kun je trouwens helemaal geen genoeg krijgen van Star Trek? Dan vind je op de gloednieuwe streamingdienst ook de in 2022 verschenen sciencefictionserie Star Trek: Strange New Worlds, een prequel van de originele Star Trek-serie. Deze valt met een 8,2 op IMDb nét buiten het top 10-lijstje, maar wordt zeker ook erg gewaardeerd door de fans. De beelden vind je hierboven.

8. Yellowstone (4 seizoenen)

Een van Paramount Networks meest populaire titels en de serie waar veel Nederlandse kijkers het meest naar uitkeken, is Yellowstone. We volgen hierin de Duttons, een Amerikaanse familie die de grootste ranch van de Verenigde Staten bezit. Aan het hoofd van de familie staat John (Kevin Costner). Hij probeert op eerlijke wijze zijn geld te verdienen, maar dit wordt hem bijzonder moeilijk gemaakt. Er waren al vier seizoenen verschenen van de goed beoordeelde serie—die op IMDb een 8,7 krijgt van kijkers—en in november kwam ook het vijfde seizoen naar SkyShowtime.

7. Battlestar Galactica (4 seizoenen)

In 1978 verscheen de Amerikaanse sciencefictionfilm Battlestar Galactica, en in 2004 volgde er ook een remake—die uiteindelijk populairder werd én beter wordt beoordeeld dan de film waarmee het allemaal begon. In de serie volgen we het gelijknamige schip tijdens hun zoektocht naar een planeet genaamd Aarde. Aan boord bevinden zich de overlevenden van een oorlog tegen Cylons, die nog steeds achter ze aanzitten. Maar bestaat Aarde eigenlijk wel of is het slechts een mythe?

6. Downton Abbey (6 seizoenen)

Downton Abbey kan met recht een van de beste series ooit genoemd worden. De lijst met onderscheidingen zegt al genoeg: de serie wist bijvoorbeeld 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en wel 69 Emmy-nominaties in de wacht te slepen. Het draait allemaal om de familie Crawley en hun personeel op het landgoed Downton Abbey. Er volgden overigens nog twee films, maar die zijn nu nog niet op SkyShowtime te vinden. Dowton Abbey: A New Era komt er binnenkort wel aan.

5. House (8 seizoenen)

Het fenomenale House verscheen in 2004 en liep tot 2012. In die tijd wist de serie vijf Primetime Emmy Awards, twee Golden Globes en negen People’s Choice Awards in de wacht te slepen. Ook kijkers zijn ontzettend enthousiast, want de serie wordt beloond met maar liefst een 8,7 op IMDb. Het is dan ook een van de beste rollen van Hugh Laurie, die in de serie in de huid kruipt van Dr. Gregory House. Hij is een briljante maar cynische diagnosticus die samen met zijn team mysterieuze ziektes oplost.

4. Dexter (8 seizoenen)

Forensisch analist Dexter Morgan is gespecialiseerd in bloedspatten en iemand die naast zijn werk zelf als seriemoordenaar mensen opruimt die het ‘verdienen’. Michael C. Hall schitterde van 2006 tot 2013 in deze rol en kroop in 2021 ineens weer in de huid van zijn bekende personage. Toen werd namelijk de gloednieuwe serie Dexter: New Blood gelanceerd, die door Showtime gemaakt werd en we daarom in de toekomst ook op SkyShowtime verwachten. Tot die tijd zijn er bij de streamingdienst acht seizoenen van Dexter zelf te vinden.

3. 1883 (1 seizoen)

We hebben het al over Yellowstone gehad, maar ook de prequel 1883 verdient een plaats in de lijstje. Er is tot nu toe één seizoen van de serie verschenen, waarin de ontstaansgeschiedenis van de bekende familie Dutton blootgelegd wordt. Deze serie scoort dus nog beter dan het origineel, met een 8,8 op IMDb. De hoofdrol wordt vertolkt door Sam Elliott, die je misschien wel kent van A Star is Born.

2. Twin Peaks (2 seizoenen)

Nog een rasechte klassieker is de serie Twin Peaks, die van 1990 tot 1991 liep en in 2017 opeens verlengd werd met een derde seizoen. Die laatste vind je op dit moment overigens nog niet op SkyShowtime, maar die andere twee wel. We worden meegenomen naar het dorpje Twin Peaks, waar de ogenschijnlijk onschuldige scholiere Laura Palmer vermoord is. Wie doodde haar? Die vraag legt een netwerk van intriges en mysterieus bloot waar je U tegen zegt. Dit was een van de eerste series die qua cinematografie aan een film deed denken en zo het televisielandschap veranderde. Ook kijkers waren (en zijn) razendenthousiast: de serie ontvangt op IMDb een 8,8.

1. The Office (8 seizoenen)

The Office US hoeven we waarschijnlijk niet aan je voor te stellen. De serie is een Amerikaanse sitcom in de vorm van een mockumentary, met grote rollen voor Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer en B.J. Novak. Ken je de serie zelf niet, dan heb je ongetwijfeld wel een van de vele memes voorbij zien komen (en dan moet je de serie zo snel mogelijk gaan bekijken). Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest gestreamde series ooit en ontvangt van IMDb-stemmers een dikke 9. Een absolute aanrader! Je vindt acht seizoenen op SkyShowtime.

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is.

Meer informatie over de streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Synopsissen: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.