Deze 10 realityseries moet je absoluut gezien hebben

Neem jij ook graag een kijkje in het leven van een ander? Dan check je vast graag de nieuwste en leukste realityseries op de streamingdiensten in Nederland. In januari 2021 is de streamingdienst voor real-life entertainment, discovery+, gelanceerd met enkel en alleen “unscripted” programma’s. Bekijk hieronder 10 realityseries die je gezien moet hebben op discovery+, maar ook op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en Videoland.

10x Realityseries op streamingdiensten in Nederland

Voor iedere abonnee van een streamingdienst is er wel een kijktip in het onderstaande overzicht vermeld. Van de spannendste beroepen tot de meest beroemde influencers, wij wensen jou heel veel kijkplezier met deze 10 toffe realityseries!

1. Keeping Up with the Kardashians (Hayu, Amazon Prime Video, Netflix, Videoland)

Ook al verandert er veel voor de Kardashian familie op een manier die ze niet hadden verwacht, Kim, Kourtney, Khloe en de rest van de Kardashian/Jenner clan zijn vastbesloten om te onthouden dat familie altijd op de eerste plaats komt. Hoewel de familieleden het vaak oneens zijn, tussen broers en zussen en hun relaties, steunen ze elkaar uiteindelijk altijd, ongeacht de vele controverses, en dat zijn er veel. Naarmate de bekendheid van de familie toeneemt, worden ze steeds afhankelijker van elkaar voor steun bij alle hoogte- en dieptepunten van het in de schijnwerpers staan.

Dit is misschien wel de meest beroemde en bekeken realityserie ooit (sinds 2007 al uitgezonden) en komt dit jaar na 20 seizoenen tot een eind. De Kardashians zijn in Nederland met alle seizoenen te bewonderen op Hayu, maar ook Netflix (4 seizoenen), Amazon Prime Video (8 seizoenen) en Videoland (3 seizoenen) hebben een deel van de serie in hun aanbod.

→ Stream hier seizoen 1-8 ook op Amazon Prime Video ✅

→ Stream hier seizoen 1-4 ook op Netflix ✅

→ Stream hier seizoen 15-17 ook op Videoland ✅

2. Jaimie: In The Vaes Lane (discovery+)

De Nederlandse influencer Jaimie Vaes is met 329.000 volgers op Instagram snel in bekendheid aan het groeien, maar zij staat ook te boek als de vriendin en toekomstige vrouw van Jorik Scholten (bekend onder de artiestennaam Lil’ Kleine). Zelf is zij inmiddels 31 jaar en werd ze bekend als styliste en presentatrice bij programma’s op YouTube en MTV. Jaimie is samen met Lil’ Kleine sinds 2017 en in juni 2019 hebben zij een zoon met de naam Lío Zion gekregen. Via sociale media laat ze duidelijk zien hoe glamorous haar leven is, maar in de realityserie Jaimie Vaes: In The Vaes Lane krijgen we meer te zien over de hectiek in haar dagelijks leven.

Op Streamwijzer hebben we van deze populaire nieuwe realityserie over Jaimie Vaes ook een recensie gepubliceerd. Neem vooral eens zelf een kijkje, want tot en met 28 februari 2021 kun je nog 3 maanden voor 1 euro naar discovery+ kijken.

3. Queer Eye (Netflix)

Een nieuwe Fab Five is naar Atlanta gereisd om een aantal inwoners van de stad te helpen hun garderobe, verzorging, dieet, culturele bezigheden en huisinrichting te verfijnen.

Inmiddels heeft Netflix 5 seizoenen van de serie van de Fab Five uitgebracht en wordt het kijkcijferkanon op IMDb uit 16.000 stemmen beloond met een 8.5 uit 10, wat voor een realityshow een ontzettend hoge score is!

4. The Curse of Oak Island (Amazon Prime Video)

De broers Rick en Marty Lagina gaan op het eiland bij Nova Scotia op zoek naar verborgen schatten. Kunnen ze de vloek verbreken en het mysterie oplossen?

The Curse of Oak Island is een programma van History Channel UK en in Nederland enkel en alleen te zien op Amazon Prime Video.

5. King Fishers (Disney+)

King Fishers National Geographic Disney Plus

Wedstrijdvissen is een mooie sport, maar kent veel disciplines. Dus wie is nou de beste? Drie vissers uit drie verschillende landen gaan met humor de strijd aan om te zien wie de King Fisher is.

Er is helaas geen trailer beschikbaar van de serie, maar we raden je vooral aan om zelf eens een kijkje te nemen op Disney+.

6. Making the Cut (Amazon Prime Video)

In het eerste seizoen van Making The Cut gaan Heidi Klum en Tim Gunn op reis naar New York, Parijs en Tokio met 12 gevestigde ontwerpers die strijden om het volgende internationale modemerk te worden. Iedere week kunnen de winnende outfits worden gekocht in de Making The Cut-store op Amazon. De laatst overgebleven ontwerper wint één miljoen dollar om te investeren in zijn of haar merk.

7. Sex Tape (discovery+)

Sex Tape

Één van de grootste kijkcijferkanonnen van deze nieuwe streamingdienst voor real-life entertainment is toch wel de discovery+ Original-serie Sex Tape met Bobbi Eden. Een paar jaar geleden verscheen Sex Tape België met Goedele Liekens (ook te zien op discovery+) en op basis van dit concept heeft de voormalig pornoster samen met relatiedeskundige Jeremy Heshof bekeken hoe koppers alles vastleggen. Zij bespreken alle details van hun relatie en seksleven en geven handige tips waar je misschien zelf als kijker ook nog wat aan kunt hebben. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering van de serie op discovery+.

Overigens is er op Streamwijzer ook een recensie van Sex Tape op discovery+ te vinden. Neem vooral eens zelf een kijkje, want tot en met 28 februari 2021 kun je nog 3 maanden voor 1 euro naar discovery+ kijken.

8. RuPaul’s Drag Race (Netflix)

Volg RuPaul, de beroemdste dragqueen ter wereld, als gastheer, mentor en inspirator in RuPaul’s Drag Race, het ultieme op het gebied van dragqueenwedstrijden. RuPaul speelt een dubbele rol: ze is de opperrechter bij de jurering en de eliminaties, terwijl RuPaul, de man, de deelnemers helpt bij hun voorbereiding op elke uitdaging. Onder de deelnemers bevinden zich de meest buitensporige, cutting-edge, getalenteerde en verbluffend mooie dragqueens van het land die allemaal strijden om de titel (en tiara) van beste dragqueen van het land. De deelnemers zijn topmodellen, ontwerpers en Amerikaanse idolen in één. Elke week, door de beproevingen van glam, glitter en show-stopping optredens, wordt een drag queen geëlimineerd tot het bereiken van de volgende superstar drag queen van Amerika.

Op Netflix zijn 12 seizoenen van deze serie te bewonderen op dit moment.

9. The Incredible Dr. Pol (Disney+)

Volg het leven en de carrière van dr. Jan Pol. Deze dierenarts van Nederlandse afkomst heeft samen met zijn vrouw Diane een praktijk op het platteland in de Verenigde Staten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meer dan 18.000 dieren, van zieke geiten tot varkens en huisdieren, dr. Pol en zijn collega’s hebben hun handen vol aan een grote variëteit patiënten en noodgevallen.

Als één van de best beoordeelde (8.6 uit 10 op IMDb) programma’s van Disney+ is The Incredible Dr. Pol een fantastische serie. Het stukje vaderlandsliefde van de Nederlandse afkomst van Dr. Pol is dan weer extra mooi. Kijken dus, al helemaal als je een dierenliefhebber bent!

10. World’s Toughest Race: Eco-Challenge Fiji (Amazon Prime Video)

Zesenzestig teams gaan in Fiji de strijd aan in de grootste wereldwijde adventurerace ooit. Bear Grylls presenteert deze expeditie van 11 dagen die de deelnemers zowel fysiek als emotioneel uitdaagt. De ervaren teams willen winnen, maar de meesten hebben de droom te finishen en aan zichzelf en de wereld te bewijzen dat ze kunnen zegevieren bij World’s Toughest Race.

Meer film- en serietips na het bingewatchen

Ben je fan van andere toptitels op Netflix of andere streamingdiensten in Nederland? Neem dan ook eens een kijkje tussen de aangeraden films en series na Virgin River, na The Queen’s Gambit en na Lupin. Zo ben je verzekerd van de ideale film of serie op jouw favoriete video on demand-platform!