Dit is de beste Nederlandse serie van het jaar

We zijn dit jaar weer getrakteerd op een hele hoop mooie series van eigen bodem. Maar als je er eentje aan je kijklijst toe zou moeten voegen, welke zou dat dan moeten zijn? Wij zochten uit wat de beste Nederlandse serie van 2023 is.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Deze Nederlandse serie uit 2023 is volgens kijkers het allerbeste

Om uit te zoeken wat de beste Nederlandse serie van dit jaar is, beroepen we ons op de beoordelingssite IMDb. Daar kunnen alle kijkers namelijk cijfers geven aan de films en series die ze gekeken hebben. Alle stemmen zorgen gezamenlijk voor een gemiddelde. En voor één Nederlandse serie ligt die dit jaar het hoogst: AVROTROS-dramaserie Dag & Nacht.

Deze serie krijgt van kijkers maar liefst een 8,3. We hebben hem daarom zelfs opgenomen in de lijst van beste series van 2023, waar hij zich kan scharen in een rijtje met titels als The Last of Us en One Piece. Dag & Nacht draait om Ella, een klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Samen met haar team loopt ze aan tegen de hoge werkdruk en zware omstandigheden.

Dit vonden kijkers van ‘Dag & Nacht’

De uitslag komt in principe niet als een verrassing. Toen Dag & Nacht in april 2023 op de buis verscheen, regende het lovende reacties. Volgens kijkers is de serie hartverscheurend, wordt er geweldig geacteerd en is het verhaal zeer meeslepend. Hieronder vind je een greep uit de positieve woorden op X (voorheen Twitter).

Meer goede Nederlandse series uit 2023

Eerder hebben we al de zes beste Nederlandse series van 2023 op een rijtje gezet, waarin naast Dag & Nacht nog vijf andere pareltjes van eigen bodem te vinden zijn. Zo genoten kijkers dit jaar ook van Anoniem en De Stamhouder.

Benieuwd welke Nederlandse series de afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.