Deze maffiaseries op Netflix zijn het kijken waard

Sinds The Godfather in 1972 verscheen worden er aan de lopende band films en series over bloeddorstige maffiabazen en hun genadeloze handlangers gemaakt. Soms is het ook wel lekker om even aan de kant van de bad guys te staan, en met een goede gangsterserie kan dit! In dit artikel vind je 5 maffiaseries op Netflix die zeker het kijken waard zijn.

5x Maffiaseries op Netflix die je echt moet zien

In dit artikel raden wij een aantal gangsterseries op Netflix aan die perfect zijn voor een paar avondjes bingen. Het overzicht bestaat uit bekende en minder bekende titels. Ideaal voor iedereen die gefascineerd is door maffiabazen, gangsters en heerlijke misdaadseries.

5. Lilyhammer (3 seizoenen)

Nadat Frank Tagliano een getuigenis aflegt tégen de maffia, wordt hij opgenomen in een getuigebeschermingsprogramma van de Amerikaanse FBI. Hij komt terecht in het Noorse plaatsje Lillehammer, waar hij een nieuw bestaan opbouwt als Giovanni Henriksen. Daar moet hij de cultuurshock zien te overleven en proberen uit de problemen te blijven. Deze luchtige maffiaserie is meer een zwarte komedie dan dat het écht een misdaadserie is, maar dat maakt het niet minder leuk.

4. ZeroZeroZero (1 seizoen)

De miniserie ZeroZeroZero draait om cocaïnehandel. Vanaf het moment dat de drugs door een Italiaans kartel gekocht wordt tot de levering in Europa; de cocaïnezending wordt volledig gevolgd. Ondertussen ontstaat er een criminele machtsstrijd waar iedereen in verwikkeld raakt, tussenpersonen, lokale dealers én de machtigste baas van het kartel. De serie ontving lovende recensies en werd ook door het publiek goed ontvangen, met bijvoorbeeld een IMDb-score van een 8,2.

3. Narcos (3 seizoenen)

Deze titel draait niet om Italiaanse maffia, maar in een serielijstje bomvol geweld en drugs mag ook Narcos natuurlijk niet ontbreken. In deze waargebeurde serie staat Parblo Escobar centraal. De Amerikaanse DEA-agenten Steve Murphy (Boyd Holbrook) en Javier Peña (Pedro Pascal) moeten op jacht naar de drugsbaron, en dit levert een heerlijke serie op, vol met geweld, machtsverhoudingen, drama en spannende actiescènes.

2. Peaky Blinders (6 seizoenen)

Ook Peaky Blinders gaat niet over Italiaanse boeven, maar het is wel een absolute toptitel omtrent georganiseerde misdaad. Velen zien dit zelfs als een van de beste gangsterseries ooit gemaakt. Overigens verschijnt het zesde en laatste seizoen vrijdag 10 juni op Netflix. In de serie worden we meegenomen naar het Birmingham van 1919. Thomas Shelby (gespeeld door een uitmuntende Cillian Murphy) is het hoofd van de bende die deze Engelse stad tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog onveilig maakte.

1. Gomorra (5 seizoenen)

Gomorra draait om een maffiafamilie in Savastano, Napels. Als het hoofd van de familie gevangen wordt genomen, ontstaat er een intense machttstrijd. De Italiaanse misdaadserie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano, schetst een rauw beeld van Italië én van het criminele wereldje. De serie wordt ook wel de Italiaanse The Wire genoemd, omdat het vooral de fascinerende machtsstructuren zijn die centraal staan. Er staan vijf seizoenen op Netflix.

Maffiaseries op andere streamingdiensten

In dit overzicht vond je 5 maffiaseries op Netflix die het kijken waard zijn. Ook op andere streamingdiensten zijn er een hoop van dit soort toffe series te vinden. Zo kun je de legendarische serie The Sopranos (1999-2007) op dit moment op HBO Max vinden. Ook Nederlandse maffiaseries zijn in opkomst, met als grote voorbeeld natuurlijk Mocro Maffia (2018-2022) op Videoland.

Op de hoogte blijven van de nieuwste maffiaseries? Houd onze social media-kanalen in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Elke dag een Netflix tip’ om meer spannende kijktips op de streaminggigant te vinden.

Elke dag een Netflix tip! 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.