Dit zijn de 10 beste horrorfilms op Netflix

Of je nou iemand bent die zich helemaal te pletter schrikt bij iedere jumpscare of die alle bloedvergieten met een grijns op zijn gezicht gadeslaat, horror blijft nog altijd een van de populairste genres. Om je te helpen met het vinden van onbekende parels en de griezeligste verhalen, hebben wij in dit artikel een lijst van de 10 beste horrorfilms op Netflix opgesteld, gerangschikt op basis van de IMDb-score.

Top 10: de beste horrorfilms op Netflix

Voor een avondje griezelen zit je op Netflix goed. Maar omdat er zoveel bloedstollende horrorfilms op de streamingdienst staan, weet je misschien niet meer waar je moet beginnen. Daarom hebben wij hier de 10 beste horrorfilms op Netflix voor je op een rij gezet. De lijst is gerangschikt op basis van de IMDb-score (op een schaal van 1 tot 10). In dit overzicht vind je bekende en minder bekende titels.

10. Under the Shadow (2016) | 6,8 op IMDb

Under the Shadow | Official Trailer (HD) | Vertical Entertainment

Het is eind jaren tachtig als de oorlog tussen Iran en Irak de woonwijk van Shideh bereikt. Haar toch al noodlottige leven (met een echtgenoot die naar het oorlogsfront vertrekt, een dochtertje waar ze geen goede band mee heeft en een studie die ze door haar activistische verleden niet mag afmaken) wordt nog erger als een vervloekte raket hun flatgebouw raakt. Als Shidehs dochtertje Dorsa zich steeds vreemder begint te gedragen, worden de geruchten over djinns, kwaadaardige geesten, steeds hardnekkiger.

9. Tenebre (1982) | 7,0 op IMDb

In Tenebre (in het Engels Unsane) vertrekt een Amerikaanse horrorschrijver naar Rome om zijn boek te promoten. Eenmaal daar blijkt er een moordenaar rond te lopen die zijn inspiratie uit het laatste boek van de schrijver haalt en de moorden kopieert. Terwijl hij de politie probeert te helpen, raakt de schrijver steeds meer verstrikt in de zaak.

8. Cloverfield (2008) | 7,0 op IMDb

Cloverfield (2008) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

In Cloverfield worden vijf New Yorkers tijdens een afscheidsfeestje opgeschrikt door een korte aardbeving en een gigantische explosie. Met een videocamera leggen ze de bizarre taferelen die zich de rest van de nacht afspelen vast. Ze moeten alles op alles zetten om de gruwelijke avond te overleven.

7. The Call (2020) | 7,1 op IMDb

The Call | Official Trailer | Netflix

In deze Koreaanse horrorfilm wordt er gespeeld met de tijd. Een seriemoordenares en een vrouw die voor haar zieke moeder zorgt leven in hetzelfde huis, maar dan twintig jaar na elkaar. Tijdens hun telefoongesprekken probeert de seriemoordenares het leven van de vrouw te beïnvloeden om haar eigen lot te veranderen.

6. Bone Tomahawk (2015) | 7,1 op IMDb

Bone Tomahawk Official Trailer #1 (2015) - Kurt Russell, Patrick Wilson Movie HD

In deze horrorwestern, die zich afspeelt in de jaren 1890, wordt een stad bedreigd door wilde kannibalen. Als een aantal stadsgenoten ontvoerd wordt, worden vier mannen achter hen aan gestuurd om de stad te beschermen en de gijzelaars te redden. Wat volgt is een bloederige strijd met een vijand die geen genade kent.

5. Don’t Breathe (2016) | 7,1 op IMDb

DON'T BREATHE - Official Trailer (HD)

Drie jongeren vallen in Don’t Breathe het huis van een blinde miljonair binnen. Al snel blijkt echter dat de veteraan dan wel blind is, maar zeker niet hulpeloos. Het duurt dan ook niet lang tot de rollen zich omdraaien en de drie in een angstaanjagend kat-en-muisspel aan de gevaarlijke psychopaat moeten zien te ontsnappen.

4. The Queen of Spades (1949) | 7,2 op IMDb

In de Britse horrorfilm The Queen of Spades wil een legerofficier achter de geheimen van een bejaarde barones komen. Hij is namelijk een fanatiek kaarter en zij zou haar ziel aan de duivel verkocht hebben om altijd te winnen met dit spel. Als hij haar vermoordt, wordt hij achtervolgd door haar geest.

3. The Conjuring 2 (2016) | 7,3 op IMDb

The Conjuring 2 - Main Trailer [HD]

In dit tweede deel van de The Conjuring-reeks gaan Ed en Lorraine Warren naar Londen. Hier leeft een alleenstaande moeder samen met haar vier kinderen. Haar dochter Janet lijkt bezeten te zijn. De Warrens moeten zien de kwaadaardige geesten uit het huis zien te verdrijven.

2. The Conjuring (2013) | 7,5 op IMDb

The Conjuring - Official Main Trailer [HD]

Ook het eerste deel in de The Conjuring-reeks staat in deze top 10. Hierin leren we Ed en Lorraine Warren, twee Amerikaanse paranormale onderzoekers, voor het eerst kennen. In dit deel vertrekken ze naar een boerderij in Rhode Island, waar zowel goed- als kwaardaardige geesten rondwaren. Een machtige duivelse entiteit betrekt ze bij een van de meest aanjagende zaken van hun leven.

1. Dead of Night (1945) | 7,6 op IMDb

Het lijstje wordt afgesloten met Dead of Night, een horrorfilm uit 1945. In deze klassieker, die van grote invloed is geweest op latere horrorfilms, draait het om een groepje mensen die dromen hebben die zich later, in de werkelijkheid, lijken te herhalen. In de film worden allerlei losse verhalen verteld, die op het einde op een knappe manier aan elkaar geknoopt worden.

Horrorfilms op andere streamingdiensten

In dit overzicht vond je de top 10 van horrorfilms op Netflix, op basis van de IMDb-score. Op de streamingdienst vind je daarnaast nog veel meer horrorfilms, van oude klassiekers tot de nieuwste releases.

Ook op andere video on demand-platforms kun je terecht om lekker te griezelen. Zo kijk je op Disney+ naar klassiekers als Alien (1979) en 28 Days Later (2002) en vind je op HBO Max The Conjuring-sequels als Annabelle (2014) en Annabelle: Creation (2017). Op de hoogte blijven van de nieuwste horrorfilms? Houd onze social media-kanalen in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Elke dag een Netflix tip’ om meer spannende kijktips op de streaminggigant te vinden.

Elke dag een Netflix tip! 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.