Dit zijn de 10 beste horrorfilms op Netflix

Of je nou iemand bent die zich helemaal te pletter schrikt bij iedere jumpscare of die alle bloedvergieten met een grijns op zijn gezicht gadeslaat, horror blijft nog altijd een van de populairste genres. Om je te helpen met het vinden van onbekende parels en de griezeligste verhalen, hebben wij in dit artikel een lijst van de 10 beste horrorfilms op Netflix opgesteld, gerangschikt op basis van de IMDb-score.

Top 10: de beste horrorfilms op Netflix

Voor een avondje griezelen zit je op Netflix goed. Maar omdat er zoveel bloedstollende horrorfilms op de streamingdienst staan, weet je misschien niet meer waar je moet beginnen. Daarom hebben wij hier de 10 beste horrorfilms op Netflix voor je op een rij gezet. De lijst is gerangschikt op basis van de IMDb-score (op een schaal van 1 tot 10). In dit overzicht vind je bekende en minder bekende titels.

10. World War Z (2013) | 7,0 op IMDb

In World War Z wordt de wereld geteisterd door een zombieapocalypse. Gerry Lane (Brad Pitt) is een voormalig VN-medewerker die de aarde over reist om de moordlustige zombies te stoppen, maar tegelijkertijd ook zijn familie in veiligheid wil brengen.

9. The Call (2020) | 7,1 op IMDb

Deze Koreaanse horrorfilm speelt met de tijd. Een seriemoordenares en een vrouw die voor haar zieke moeder zorgt leven in hetzelfde huis, maar dan twintig jaar na elkaar. Tijdens hun telefoongesprekken probeert de seriemoordenares het leven van de vrouw te beïnvloeden om haar eigen lot te veranderen.

8. Don’t Breathe (2016) | 7,1 op IMDb

Drie jongeren vallen in Don’t Breathe het huis van een blinde miljonair binnen. Al snel blijkt echter dat de veteraan dan wel blind is, maar zeker niet hulpeloos. Het duurt dan ook niet lang tot de rollen zich omdraaien en de drie in een angstaanjagend kat-en-muisspel aan de gevaarlijke psychopaat moeten zien te ontsnappen.

7. Midsommar (2019) | 7,1 op IMDb

Fan van Hereditary? Dan moet je de bizarre en intrigerende horrorfilm Midsommar ook zien, want deze komt van dezelfde regisseur. De onheilspellende thriller vertelt het verhaal van een vriendengroep die samen op vakantie gaat en in een klein Zweeds dorpje belandt. Eigenlijk willen ze hier simpelweg het midzomerfeest bijwonen, maar dan wordt de sfeer steeds grimmiger. Een horrorfilm zónder bloedvergieten en jumpscares, bijna compleet gefilmd in het daglicht, bijna 2,5 uur lang én met een geweldig acterende Florence Pugh. Een must-see!

6. The Queen of Spades (1949) | 7,2 op IMDb

In de Britse horrorfilm The Queen of Spades wil een legerofficier achter de geheimen van een bejaarde barones komen. Hij is namelijk een fanatiek kaarter en zij zou haar ziel aan de duivel verkocht hebben om altijd te winnen met dit spel. Als hij haar vermoordt, wordt hij achtervolgd door haar geest.

5. Split (2016) | 7,3 op IMDb

Als je Split kijkt zal je naast het onheilspellende gevoel dat je krijgt ook vooral bewondering voelen voor James McAvoy. De Schotse acteur vertolkt in deze film, die gaat over een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, niet één maar in totaal wel acht verschillende personages. Daarnaast is de horrorthriller ook gewoon bloedstollend spannend. Drie tienermeisjes worden door Kevin, McAvoys personage, ontvoerd en moeten zien te ontsnappen. Door de verschillende persoonlijkheden die in hun ontvoerder schuilen, waaronder de ondoorgrondelijke ‘Beast’, blijkt dat erg lastig.

4. A Quiet Place (2018) | 7,5 op IMDb

Evelyn leeft met haar gezin in een wereld die overgenomen is door geheimzinnige wezens. Ze zijn blind, maar aan hun gehoor mankeert niks. Integendeel… Ze zijn erop gebrand om iedereen die ook maar iets van geluid maakt de dood in te jagen. Lukt het Evelyn en haar man Lee om hun kinderen te beschermen? Zet geen nootjes of chips op tafel tijdens het kijken van A Quiet Place, want een groot gedeelte van deze film is het doodstil. Niet handig als je honger hebt, maar hierdoor is hij wel extra meeslepend en gaat hij echt onder je huid zitten.

3. Dead of Night (1945) | 7,6 op IMDb

De top 3 van beste horrorfilms op Netflix start met Dead of Night, een horrorfilm uit 1945. In deze klassieker, die van grote invloed is geweest op latere horrorfilms, draait het om een groepje mensen die dromen hebben die zich later, in de werkelijkheid, lijken te herhalen. In de film worden allerlei losse verhalen verteld, die op het einde op een knappe manier aan elkaar geknoopt worden.

2. Get Out (2017) | 7,7 op IMDb

In 2017 zette regisseur Jordan Peele de horrorwereld op zijn kop met zijn bloedstollende én maatschappijkritische Get Out. Dat deze film goed is wordt onderstreept door het feit dat hiermee een Oscar voor Best Original Screenplay werd gewonnen. We volgen Chris (Oscarwinnaar Daniel Kaluuya), die met zijn vriendin Rose (Allison Williams) meegaat om haar ouders te bezoeken. Aanvankelijk leest Chris het overdreven inschikkelijke gedrag van de familie als nerveuze pogingen om met de interraciale relatie van hun dochter om te gaan, maar naarmate het weekend vordert, leidt een reeks steeds verontrustender ontdekkingen hem naar een waarheid die hij zich nooit had kunnen voorstellen.

1. Jaws (1975) | 8,1 op IMDb

We sluiten af met een absolute klassieker onder de horrorfilms: Steven Spielbergs Jaws. De film uit 1975 kan wel de koning van alle haaienfilms genoemd worden en draait om een enorme, mensenetende haai die een toeristische badplaats terroriseert.

Horrorfilms op andere streamingdiensten

In dit overzicht vond je de top 10 van horrorfilms op Netflix, op basis van de IMDb-score. Op de streamingdienst vind je daarnaast nog veel meer horrorfilms, van oude klassiekers tot de nieuwste releases.

Ook op andere video on demand-platforms kun je terecht om lekker te griezelen. Zo kijk je op Disney+ naar klassiekers als Alien (1979) en 28 Days Later (2002) en vind je op HBO Max The Conjuring-sequels als Annabelle (2014) en Annabelle: Creation (2017). Op de hoogte blijven van de nieuwste horrorfilms? Houd onze social media-kanalen in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Netflix aanraders’ om meer spannende kijktips op de streaminggigant te vinden.

Netflix aanraders 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.