Dit is de allerbeste Harlan Coben-serie tot nu toe

Fans van mysterieuze series vol plottwists hebben vast weleens een Harlan Coben-serie op Netflix of Amazon Prime Video opgezet. Inmiddels zijn er maar liefst negen boeken van de populaire Amerikaanse auteur verfilmd. Mocht je nog niet alle series gezien hebben of helemaal nieuw zijn, dan is het wel handig om te weten wat de beste Harlan Coben-serie tot nu toe is. Wij zochten het voor je uit.

Dit zijn alle Harlan Coben-series van slechtst naar best

De Amerikaanse auteur Harlan Coben zit niet stil. Ieder jaar verschijnt er wel een spannende roman van de geliefde schrijver en zijn werk wordt dankbaar naar het kleine scherm vertaald. Sinds 2018 zijn er al 9 series verschenen die hun oorsprong kennen in het werk van de schrijver, beginnend met Safe en eindigend met de grote hit Fool Me Once.

Maar wat is nu eigenlijk de allerbeste Harlan Coben-serie? Iedere titel zit vol met cliffhangers, twists en nagelbijtende spanning, maar de serie die dat het beste doet is volgens kijkers toch echt The Innocent. Deze serie vind je op Netflix, is Spaanstalig en draait om een man die een gevecht wil stoppen en daarbij per ongeluk een moord pleegt. Al hij negen jaar later opnieuw wil beginnen, wordt zijn leven door één telefoontje opnieuw vernietigd. De slechtste Harlan Coben-serie is het Poolse Hold Tight, ook te vinden op Netflix. Hieronder vind je de complete lijst, gerangschikt van slechtst naar best.

NummerSerieJaarIMDb-cijfer
9Hold Tight20226.2
8Spoorloos20216.3
7The Woods20206.6
6Shelter20236.6
5Fool Me Once20246.8
4Stay Close20216.9
3Safe20187.2
2The Stranger20207.3
1 🏆The Innocent20217.8

Komen er nog meer Harlan Coben-series?

De teller staat nu dus op negen, maar komt er nog meer? Goed nieuws, want het antwoord op deze vraag is volmondig ja. Harlan Coben heeft in 2018 een deal gesloten met Netflix waarin vastgelegd werd dat de streaminggigant toegang zou hebben tot 14 van zijn boeken om die om te zetten in spannende series.

Er zijn inmiddels acht series verschenen naar de boeken van de bestsellerauteur, maar er is dus ruimte voor nog een hele hoop nieuwe titels. De eerste twee nieuwe boekverfilmingen zijn inmiddels ook al aangekondigd: dat worden Missing You en Run Away. De releasedata van deze series zijn nog onbekend.

→ Alle Harlan Coben-series op Netflix al gezien? Bekijk direct Harlan Coben’s Shelter op Amazon Prime Video 🍿

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke titels afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Uiteraard houden we je ook altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.