Dit zijn de beste films op Pathé Thuis (januari 2024)

Pathé Thuis voegt vaak als eerste de nieuwste bioscoopfilms toe aan haar aanbod, maar is ook de thuisbasis van een indrukwekkende lijst van veelbekroonde klassiekers. Nu vraag je je misschien af: wat zijn nou eigenlijk de beste films die je op deze streamingdienst kunt kijken? Wij hebben het antwoord voor je. Hieronder vind je de 10 beste films op Pathé Thuis in januari 2024.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

10x Beste films op Pathé Thuis (januari 2024)

In het overzicht hieronder vind je een lijst van de beste films op Pathé Thuis. Dit zijn allemaal films die goede kritieken ontvangen hebben, in de prijzen zijn gevallen of op beoordelingssite IMDb een hoog cijfer hebben. Je vindt hier ook de trailer, een korte samenvatting en een knop om direct te beginnen met streamen. Veel kijkplezier!

1. Intouchables (2011)

Met een gemiddelde van een 8,5 op IMDb (uit bijna een miljoen stemmen) is de Franse film Intouchables zeer geliefd onder het grote publiek. Dat komt niet alleen door de absolute topcast, met onder meer Lupin’s Omar Sy, maar ook door de fantastische soundtrack. De Franse film draait om Philippe, die na een ongeval in een rolstoel belandt en de hulp van Driss inschakelt. Samen zullen ze moeten leren omgaan met hun verschillen.

2. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Uiteraard vind je ook een van de meest populaire filmreeksen ooit bij Pathé Thuis: Harry Potter. In dit eerste deel maken we kennis met Harry, Hermelien en Ron, en kunnen we ons voor het eerst onderdompelen in de wereld van de magische toverschool Zweinstein. De film sleepte meerdere prijzen in de wacht en is nog steeds een van de meest winstgevende Warner Bros.-films aller tijden. Ook critici zijn erg enthousiast, zoals blijkt uit de Rotten Tomatoes-score van 81%.

3. Joker (2019)

Joaquin Phoenix won een Golden Globe, een BAFTA Award én een Oscar voor zijn rol in Joker. Er werden met deze film uiteindelijk maar liefst elf Oscarnominaties in de wacht gesleept, waarvan er twee gewonnen werden. Critici en kijkers waren laaiend enthousiast over dit psychologische drama, dat gaat over de gelijknamige superschurk uit de Batman-stripverhalen.

4. De Beentjes van Sint-Hildegard (2020)

Ook steengoede Nederlandse films vind je bij de streamingdienst. Zo kun je hier kijken naar de best bekeken film op de Nederlandse televisie aller tijden: De Beentjes van Sint-Hildegard. Het script van deze film werd geschreven door cabaretier Herman Finkers, en in 2020 werd er de prijs voor Beste Filmscenario mee gewonnen. Met meer dan 2,5 miljoen kijkers tijdens de televisiepremière op 27 april 2021 viel de film ook bij het grote publiek erg in de smaak. Het draait om Jan en Gedda. Zij zijn al 35 jaar samen, maar om meer ruimte te krijgen doet Jan alsof hij Alzheimer heeft. Hoe lang kan hij haar blijven ontlopen?

5. Dunkirk (2017)

In deze indrukwekkende oorlogsfilm van de fenomenale regisseur Christopher Nolan staat de Slag om Duinkerke centraal. We volgen drie verhaallijnen, waarbij de evacuatie van de geallieerde soldaten via het land, de zee en de lucht wordt verbeeld. Deze film is razend spannend, terwijl er van dialoog bijna geen sprake is. De opbouw van de spanning laat Nolan slim over aan de grandioze cinematografie en fantastische muziek. Dat in combinatie met een topcast van onder meer Tom Hardy, Fionn Whitehead, Harry Styles (in zijn filmdebuut), Barry Keoghan en Cillian Murphy zorgt voor een film die door critici geprezen werd en maar liefst drie Oscars in de wacht sleepte.

6. The Shining (1980)

Een van de beste horrorfilms ooit is natuurlijk The Shining, met Jack Nicholson. De film, naar de gelijknamige bestseller van horrorkoning Stephen King, draait om een schrijver met een writer’s block die in een hotel gaat werken. Op IMDb hebben maar liefst 998.000 mensen op deze film gestemd en komt het uiteindelijke cijfer uit op een 8,4. Hoewel King zelf minder enthousiast was over de film en het afwijkende einde, wordt dit nog steeds wel gezien als dé klassieker op horrorgebied.

7. Coco (2017)

Een geweldige animatiefilm mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. In 2017 kwamen Disney en Pixar met Coco. Hierin draait het om Miguel, die ervan droomt om succesvol muzikant te worden. Op de Mexicaanse feestdag Día de Muertos belandt hij in het Dodenrijk. Leg een doos zakdoeken klaar, want bij deze film hou je het gegarandeerd niet droog. De film wordt geprezen om zijn prachtige verhaal, diepere lagen en visueel adembenemende animaties.

8. 1917 (2019)

1917 is ook een film die je zeker niet mag overslaan. De film is gemonteerd op een unieke manier, waardoor het lijkt alsof je naar één hele lange, onafgebroken opname zit te kijken. Hierdoor ontstaat er een adembenemend effect, wat ook bekroond werd met een Oscar voor Beste Visuele Effecten en Beste Camerawerk. De bijzondere film met George MacKay en Dean-Charles Chapman in de hoofdrollen speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog.

9. Parasite (2019)

Nóg een Oscarwinnaar in dit rijtje: de Koreaanse film Parasite uit 2019. Dit was zelfs de eerste niet-Engelstalige film ooit die werd bekroond met een Oscar voor Beste Film. Het draait allemaal om een arm, werkloos gezin dat de rijke familie Park om de tuin probeert te leiden. De film werd geregisseerd door Bong Joon-ho en heeft in de cast sterren als Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park en Yeo-jeong Jo.

10. Forrest Gump (1994)

Tot slot mag ook de klassieker Forrest Gump zeker niet ontbreken in dit lijstje. De film werd met maar liefst zes Academy Awards bekroond en valt op IMDb met een 8,8 uit meer dan 2 miljoen stemmen nét buiten de top 10 van best beoordeelde films ooit. Het verhaal volgt enkele decennia in het leven van Forrest Gump (Tom Hanks), een trage maar goedhartige man uit Alabama die onbewust verschillende historische gebeurtenissen van de 20e-eeuwse Verenigde Staten beïnvloedt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Pathé Thuis voegt regelmatig steengoede films toe aan haar aanbod. In het overzicht met nieuwe films op Pathé Thuis per maand zie je precies welke nieuwe titels op de planning van de streamingdienst staan.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films en series? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media-kanalen. Ook kun je je aansluiten bij de Facebook-groep van Pathé Thuis-kijkers om kijktips uit te wisselen en het laatste nieuws te vinden.

Pathé Thuis 🍿

Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.