Dit is de beste Christopher Nolan-film (en hier kijk je hem)

Vannacht won Christopher Nolan zijn eerste, en gelijktijdig tweede, Oscar ooit. Hij behaalde dit grootse succes met zijn hitfilm Oppenheimer, die draait draait om de vader van de atoombom—J. Robert Oppenheimer. Het feit dat dit zijn eerste Oscar was, zal je misschien verbazen. Nolan wordt namelijk door velen gezien als een van de beste regisseurs van dit moment. Maar wat is nou eigenlijk zijn beste werk? In dit artikel zetten we de beste Christopher Nolan-films voor je op een rijtje en laten we weten waar je ze online kunt kijken.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Dit is de beste Christoper Nolan-film

Filmliefhebbers zijn het er eigenlijk unaniem over eens dat de beste Christopher Nolan-film The Dark Knight uit 2008 is. Deze film krijgt van IMDb-kijkers een dikke 9 en is hiermee te vinden op de derde plek in het rijtje van beste films ooit, na The Shawshank Redemption en The Godfather.

The Dark Knight is het tweede deel van Christopher Nolans Batman-trilogie. Batman (Christian Bale) en The Joker (Heath Ledger) komen in deze film lijnrecht tegenover elkaar te staan. De superheldenfilm won twee Oscars en is hiermee de beste film binnen deze trilogie. Alle Batman-films, waaronder The Batman (2022) met Robert Pattinson, zijn momenteel te streamen via Pathé Thuis en verscheidene andere video on demand-platforms.

→ Benieuwd? Bekijk The Dark Knight direct op Amazon Prime Video 👀

Alle Christopher Nolan-films gerangschikt van slechtst naar best

Christopher Nolan heeft inmiddels twaalf films geregisseerd. De eerste was Following uit 1998, de nieuwste dus Oppenheimer uit 2023. Maar wat is naast The Dark Knight nou eigenlijk zijn beste? Om dit op een rijtje te zetten maken we gebruik van de IMDb-score (op een schaal van 1 tot 10). Op deze beoordelingssite stemt de massa. Zij vinden The Dark Knight dus overduidelijk de beste en Insomnia de slechtste film van Nolan.

Opvallend is wel dat Nolans op een na en op twee na nieuwste films, Dunkirk uit 2017 en Tenet uit 2020, met respectievelijk een 7,8 en een 7,3 niet erg hoog scoren. Gelukkig wist hij met Oppenheimer het tij te keren, want deze film scoorde tot nu toe een prachtige 8,4 uit 700.000 stemmen.

VolgordeTitelReleasejaarIMDb-cijfer
12Insomnia20027,2
11Tenet20207,3
10Following19987,5
9Dunkirk20177,8
8Batman Begins20058,2
7The Dark Knight Rises20128,4
6Memento20008,4
5Oppenheimer20238,4
4The Prestige20068,5
3Interstellar20148,7
2Inception20108,8
1The Dark Knight20089

Alles over ‘Oppenheimer’

Op 20 juli 2023 verscheen Oppenheimer in de bioscoop. De film draait om J. Robert Oppenheimer, de man die het ontstaan van de atoombom op zijn geweten heeft. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Verenigde Staten aan het zogenaamde Manhattan Project, wat de manier van oorlogsvoering voorgoed zou veranderen.

Voor de zesde keer heeft Christopher Nolan Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy gestrikt voor een van de grootste rollen. Ook in Nolans beste film, The Dark Knight, werkten de twee al samen, net als in Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008), Inception (2010), The Dark Night Rises (2012) en Dunkirk (2017).

📺 Meer weten over de film? Lees hier ons artikel met 5 feiten over Christopher Nolans Oppenheimer.

Verhaal en trailer

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.


Synopsis: Universal Pictures International

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.