Dit is de beste Christopher Nolan-film (en hier kijk je hem)

Eindelijk is Oppenheimer te zien. De nieuwste film van Christopher Nolan draait om J. Robert Oppenheimer, de vader van de atoombom. Waarschijnlijk trekt men weer massaal naar de bioscoop en dat komt vooral doordat Nolan gezien wordt als een van de beste regisseurs van het moment. Maar wat is nou eigenlijk zijn beste werk? In dit artikel zetten we de beste Christopher Nolan-films voor je op een rijtje en laten we weten waar je ze online kunt kijken.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Dit is de beste Christoper Nolan-film

Kijkers zijn het er unaniem over eens dat de beste Christopher Nolan-film The Dark Knight uit 2008 is. Deze film krijgt van IMDb-kijkers een dikke 9 en is hiermee te vinden op de derde plek in het rijtje van beste films ooit, na The Shawshank Redemption en The Godfather.

The Dark Knight is het tweede deel van Christopher Nolans Batman-trilogie. Batman (Christian Bale) en The Joker (Heath Ledger) komen in deze film lijnrecht tegenover elkaar te staan. De superheldenfilm won twee Oscars en is hiermee de beste film binnen deze trilogie. Alle Batman-films, waaronder The Batman (2022) met Robert Pattinson, zijn te vinden op HBO Max en op Pathé Thuis.

→ Benieuwd? Bekijk The Dark Knight direct op HBO Max 👀

The Dark Knight (2008) Official Trailer #1 - Christopher Nolan Movie HD

Alle Christopher Nolan-films gerankt van slechtst naar best

Christopher Nolan heeft inmiddels twaalf films geregisseerd. De eerste was Following uit 1998, de nieuwste dus Oppenheimer uit 2023. Maar wat is naast The Dark Knight nou eigenlijk zijn beste? Om dit op een rijtje te zetten maken we gebruik van de IMDb-score (op een schaal van 1 tot 10). Op deze beoordelingssite stemt de massa. Zij vinden The Dark Knight dus overduidelijk de beste en Insomnia de slechtste film van Nolan.

Oppenheimer ontbreekt natuurlijk nog in dit lijstje omdat deze pas net in de bioscoop draait. Opvallend is wel dat Nolans nieuwste films, Dunkirk uit 2017 en Tenet uit 2020, met respectievelijk een 7,8 en een 7,3 niet erg hoog scoren. Weet hij met Oppenheimer het tij te keren?

VolgordeTitelReleasejaarIMDb-cijfer
11Insomnia20027,2
10Tenet20207,3
9Following19987,5
8Dunkirk20177,8
7Batman Begins20058,2
6The Dark Knight Rises20128,4
5Memento20008,4
4The Prestige20068,5
3Interstellar20148,7
2Inception20108,8
1The Dark Knight20089

Alles over ‘Oppenheimer’

Op 20 juli 2023 verscheen Oppenheimer in de bioscoop. De film draait om J. Robert Oppenheimer, de man die het ontstaan van de atoombom op zijn geweten heeft. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Verenigde Staten aan het zogenaamde Manhattan Project, wat de manier van oorlogsvoering voorgoed zou veranderen.

Voor de zesde keer heeft Christopher Nolan Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy gestrikt voor een van de grootste rollen. Ook in Nolans beste film, The Dark Knight, werkten de twee al samen, net als in Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008), Inception (2010), The Dark Night Rises (2012) en Dunkirk (2017).

📺 Meer weten over de film? Lees hier ons artikel met 5 feiten over Christopher Nolans Oppenheimer.

Verhaal en trailer

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

Oppenheimer | Official Trailer

Synopsis: Universal Pictures International

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.