Dit zijn de beste ‘Black Mirror’-afleveringen volgens kijkers

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat de laatste afleveringen van Black Mirror verschenen op Netflix. Toch zijn er veel kijkers die nog een keer alles opnieuw willen zien. Maar misschien wil je alleen de échte pareltjes terugkijken. Dan is het wel handig om te weten wat nu precies de beste Black Mirror afleveringen zijn. Wij zetten dit voor je op een rijtje.

‘Black Mirror’ kent inmiddels 6 seizoenen

Black Mirror was in 2011 voor het eerst te zien op Netflix. De anthologieserie laat iedere aflevering een nieuw verhaal zien. We verkennen een nabije toekomst waarin verregaande technologie vaak zorgt voor grote problemen. In totaal zijn er inmiddels 27 afleveringen gemaakt, verdeeld over zes seizoenen. Het laatste seizoen verscheen in juni 2023, na ruim vier jaar wachten.

Overzicht: de beste afleveringen van ‘Black Mirror’

De beste Black Mirror-afleveringen zijn in verschillende seizoenen te vinden. Om tot het labeltje “beste aflevering” te komen, hebben we gekeken naar het IMDb-cijfer. Op IMDb stemt de massa namelijk en hieruit kun je dus opmaken welke afleveringen volgens het grote publiek de absolute aanraders zijn. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle seizoenen en afleveringen met het IMDb-cijfer. De nummer één, twee en drie zijn gemarkeerd.

SeizoenAfleveringTitelIMDb-cijfer
11“The National Anthem”7.6
2“Fifteen Million Merits”8.0
3“The Entire History of You”8.5
21“Be Right Back”8.0
2“White Bear”8.0
3“The Waldo Moment”6.6
4“White Christmas”9.1 🏆1️⃣
31“Nosedive”8.3
2“Playtest”8.1
3“Shut Up and Dance”8.4
4“San Junipero”8.5
5“Men Against Fire”7.5
6“Hated in the Nation”8.5
41“USS Callister”8.3
2“Arkangel”7.3
3“Crocodile”7.3
4“Hang the DJ”8.7 🏆2️⃣
5“Metalhead”6.6
6“Black Museum”8.6 🏆3️⃣
51“Striking Vipers”6.8
2“Smithereens”7.5
3“Rachel, Jack and Ashley Too”6.1
61“Joan Is Awful”7.4
2“Loch Henry”7.3
3“Beyond the Sea”7.4
4“Mazey Day”5.3
5“Demon 79”6.7

De beste aflevering is volgens kijkers dus White Christmas uit seizoen 2, met een 9.1 op IMDb. Daarop volgen Hang the DJ (8.7) en Black Museum (8.6), allebei uit het vierde seizoen. De allerslechtste aflevering vind je in seizoen 6 en is Mazey Day, die met een 5.3 als enige aflevering ooit een onvoldoende krijgt.

Dit is het beste ‘Black Mirror’-seizoen

Wil je weten welk seizoen je het beste op kunt zetten? Dat kunnen we je ook vertellen. In het onderstaande overzicht hebben we de gemiddeldes van de zes seizoenen voor je op een rijtje gezet. Zo zie je dat seizoen 3 met een gemiddelde van een 8.2 het hoogst scoort en seizoen 5 en 6 met een 6.8 het laagst.

SeizoenGemiddeld cijfer
18.0
27.9
38.2
47.8
56.8
66.8

Wanneer komt seizoen 7 van ‘Black Mirror’ op Netflix?

Netflix heeft in november 2023 laten weten dat er ook een zevende seizoen op het programma staat. Het is nog niet bekend hoeveel afleveringen dit zal gaan tellen en welke dystopische onderwerpen deze keer langs zullen komen. Ook de precieze releasedatum is er nog niet.

Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.