Bestaat Meerdijk uit ‘GTST’ echt?

Al bijna 25 jaar is Goede Tijden, Slechte Tijden niet meer weg te denken van de tv. De populaire soap volgt het leven van de inwoners uit het dorp Meerdijk. Maar bestaat deze plaats ook eigenlijk in het echte leven? Waar vinden de opnames van GTST plaats? Tijd op deze antwoorden op een rij te zetten.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ bestaat bijna 25 jaar

De eerste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden komt alweer uit 1990. Ruim 25 jaar geleden ging de populaire soapserie dus van start. Het verhaal van het programma is door de jaren heen onveranderd gebleven. Als kijker volgen we het leven van alle personages uit het dorp Meerdijk. Het dorp stond tot en met 2000 echter bekend onder de naam Middendam. Hoewel het concept dus nooit is aangepast, hebben er wel onwijs veel acteurs en actrices een rol gehad in de serie. Ieder seizoen is het dan ook de vraag wie Meerdijk verlaten en welke nieuwe personages er aan het verhaal worden toegevoegd.

Bestaat Meerdijk uit ‘GTST’ echt?

Het verhaal van GTST speelt zich af in Meerdijk. Maar bestaat deze plaats eigenlijk echt? Voor iedereen die de plaats wil bezoeken hebben we slecht nieuws. Meerdijk is namelijk een fictief dorp. Dit betekent dat het dus helemaal niet bestaat. De oplettende kijker hoort echter weleens postcodes voorbij komen. Als we van deze postcodes moeten uitgaan, zou Meerdijk ergens in Almere liggen. Toch vinden de opnames hier niet plaats. Voor de buitenscènes wordt er namelijk gefilmd in Velsen-Zuid en Edam. In Bloemendaal ligt dan weer het huis van Ludo Sanders en De Rozenboom is in werkelijkheid kasteel Hartekamp in Heemstede.

Meer informatie over de serie

Volg de perikelen rondom verschillende families in het plaatsje Meerdijk.

TitelGoede Tijden, Slechte Tijden
SoortSerie
Jaar1990-
Duur34 seizoenen
CategorieDrama

Synopsis: Videoland

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.