Dit zijn de top 5 best betaalde voetbalsters ter wereld

Het is algemeen bekend dat er veel geld omgaat in de voetbalwereld. Een speler met een ‘waarde’ van een paar miljoen wordt al snel gezien als een koopje. De laatste jaren wint het vrouwenvoetbal steeds meer aan populariteit. Maar welke speelsters zijn de best betaalde voetbalsters ter wereld? Tijd om de top vijf op een rij te zetten en alle inkomsten er bij te pakken.

Dit zijn de vijf best betaalde voetbalsters ter wereld

De populariteit van het vrouwenvoetbal blijft groeien. Hierdoor komt er steeds meer geld vrij om belangrijke speelsters en sponsoren aan te trekken. Zo werden eerder al de betalingen voor mannen en vrouwen op een eindtoernooi gelijkgetrokken in de Verenigde Staten, Noorwegen, Engeland, Brazilië, Spanje en was het vorig jaar ook de beurt aan Nederland. Wel is er nog steeds een groot verschil in de clubsalarissen bij de mannen en vrouwen. Veel voetbalsters verdienen dan ook vaak meer aan sponsordeals dan aan het voetballen zelf. Hieronder zetten we de top vijf best betaalde voetbalsters ter wereld voor je op een rij.

5. Lieke Martens 🇳🇱

We trappen de lijst af met ‘onze’ eigen Lieke Martens. De aanvalster speelde van 2017-2022 voor FC Barcelona, maar maakte vorig jaar de transfer naar Paris Saint-Germain. Bij de Catalaanse club verdiende ze al het behoorlijke bedrag van 250.000 euro. De Oranje Leeuwin gaat echter het dubbele verdienen bij PSG. Haar nieuwe salaris komt neer op 500.000 euro.

4. Marie-Antoinette Katoto 🇫🇷

Op plek vier staat teamgenoot Marie-Antoinette Katoto. Binnen de club is de absolute topscorer aller tijden. De spits van PSG stond in 2022 nog op de 11e plek in de lijst van 100 beste vrouwelijke voetballers ter wereld. Naast alle wedstrijden binnen de Division 1 Féminine is de ‘goalgetter’ ook actief in het Franse elftal. Naar verluid verdient de Franse speelster een bedrag van 600.000 euro.

3. Alèxia Putellas 🇪🇸

Ook de Spaanse Alèxia Putellas ziet iedere maand 600.000 euro op haar bankrekening verschijnen. De middenvelder wordt gezien als een van de beste speelsters aller tijden. Niet gek, aangezien de prof in 2021 met FC Barcelona de ’treble’ won en datzelfde jaar de Ballon d’Or in ontvangst mocht nemen. Dit is de prijs voor beste voetbalster van het jaar. Ook in 2022 kreeg zij deze prijs toebedeeld.

2. Megan Rapinoe 🇺🇸

Nog een plek hoger in de lijst staat Megan Rapinoe. De Amerikaanse voetbalster speelde in 2013 bij Olympique Lyonnais, maar verruilde het Franse team al snel in voor haar huidige club Seattle Reign. Per jaar zou de prof zo’n 4,2 miljoen euro verdienen. Dit bedrag is inclusief sponsordeals. Samen met het Amerikaanse elftal heeft ze tal van prijzen gewonnen, waaronder goud op de Olympische Spelen in 2012 en het WK van 2015 en 2019. Ze werd in 2019 tevens als The Best FIFA Women’s Player verkozen én mocht de Ballon d’Or in ontvangst nemen. Na de verloren achtste finale besloot Rapinoe een punt te zetten achter haar interlandcarrière.

1. Alex Morgan 🇺🇸

Op de eerste plaats staat Alex Morgan. De Amerikaanse voetbalster speelt net als Rapinoe in het nationale elftal. De aanvalster verdient bij haar club San Diego Wave rond de 800.000 euro, maar ziet door haal vele sponsordeals een veel groter bedrag op haar rekening verschijnen. Haar totale jaarinkomsten worden dan ook geschat op 7,1 miljoen dollar, omgerekend zo’n 6,7 miljoen euro.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.