’s Wereld best beoordeelde serie aller tijden is nu op discovery+ te vinden

Breaking Bad, Band of Brothers en Chernobyl. Dit zijn allemaal titels uit de top 10 van best beoordeelde series aller tijden. Verrassend genoeg vind je ook een aantal indrukwekkende natuurdocumentaires terug in deze toplijst. Eentje hiervan is volgens het publiek zelfs dé beste serie aller tijden! Ben je hier benieuwd naar? De drie fenomenale docu’s uit deze lijst, die op beoordelingssite IMDb allemaal hoger dan een 9,3 scoren, zijn nu exclusief te zien op discovery+. Hieronder lees je er alles over.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Deze drie fenomenale series zijn nu te zien op discovery+

Op beoordelingssite IMDb stemt de massa en vind je in de toplijsten dus films en series terug die bijna iedereen goed vindt. Interessant is het wel dat er in de top 10 van beste series aller tijden naast fictieve series ook verrassend veel natuurdocumentaires voorbijkomen. Het publiek heeft een aantal fenomenale docu’s dus beoordeeld met een geweldig cijfer en vindt dat een van die series zelfs de beste serie aller tijden is.

De drie best beoordeelde documentaires ooit zijn op het moment van schrijven exclusief op discovery+ te vinden. Hieronder zetten we op een rijtje om welke series het gaat en kun je gelijk doorklikken om te beginnen met streamen. Veel kijkplezier!

3. Blue Planet II (2017)

In 2001 werd The Blue Planet gemaakt en in 2017 werd ook het vervolg, Blue Planet II, eindelijk uitgezonden. Die eerste valt met een 9 op IMDb net buiten het toplijstje, maar die laatste is er met een 9,2 wel in te vinden—op de zevende plek. De kijker wordt in deze docuserie meegenomen in het oceaanleven, van de ijzige poolzeeën naar het levendige blauw van de koraalatollen. De serie wordt gepresenteerd door de legendarische Sir David Attenborough en ondersteund door de grandioze muziek van Hans Zimmer.

2. Planet Earth (2006)

De makers van Blue Planet II hebben in 2006 ook Planet Earth gemaakt, een docuserie waar bijna iedereen weleens van gehoord heeft. Het was dan ook een ongelofelijk project: drie jaar lang werd er door 71 cameramensen op meer dan 204 locaties in 62 landen gefilmd, om zo een uniek portret te schetsen van onze planeet. Ook deze documentaire wordt gepresenteerd door Sir David Attenborough en scoort met een 9,4 net iets beter van Blue Planet II. Je vindt hem op de derde plaats in de top 10 van beste serie aller tijden.

1. Planet Earth II (2016)

De beste serie aller tijden is volgens IMDb-stemmer het in 2016 uitgebrachte Planet Earth II, het vervolg op Planet Earth. Met een 9,5 scoort deze nét iets beter dan zijn voorganger. Door de verbeterde filmtechnologie en ons ruimere begrip van de natuurlijke wereld wordt er in deze documentaireserie een nóg completer en complexer beeld geschept van onze aarde. Het concept is ook iets unieker: de serie toont onze wereld namelijk vanuit het oogpunt van de dieren zelf. Dé aanrader onder de natuurdocumentaires.

Altijd op de hoogte blijven van discovery+?

De beste documentaires aller tijden vind je dus op discovery+. Wil jij altijd op de hoogte blijven van de rest van het aanbod van de streamingsdienst? Dan kun je uiteraard onze website en social media-kanalen in de gaten houden of je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Daarnaast is de Facebook-groep met abonnees misschien iets voor jou. Via de onderstaande pagina kun je kijktips uitwisselen met andere leden van het video on demand-platform.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.