Handig voor je portemonnee: 4 manieren om geld te besparen op een Disney+ abonnement

De wondere wereld van de streamingdiensten is zich steeds sneller en sneller aan het uitbreiden. Na de komst van Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video zijn inmiddels ook HBO Max, Viaplay en SkyShowtime gelanceerd. Hoe voorkom je dat je elke cent uitgeeft aan streamingabonnementen voor films en series? In dit artikel vind je 3 manieren om geld te besparen op een Disney+ abonnement.

4 Manieren om geld te besparen op een Disney+ abonnement

Wees slim voor je portemonnee en geef niet al je zuurverdiende munten uit aan een standaard maandabonnement op alle video on demand-diensten. We blijven toch Hollanders hè, dus we zijn graag zuinig op ons geld. Bekijk de onderstaande drie tips om te besparen op je lidmaatschap bij Disney+. Andere handige informatie over prijzen van videoplatforms in Nederland vind je op de pagina’s met de kosten van alle streamingdiensten en de opties voor gratis naar streamingdiensten kijken.

1. Krijg ruim 16,5% korting met de keuze voor een jaarabonnement

Disney+ heeft bij haar lancering meteen gekozen voor een hele eenvoudige abonnementsstructuur. Je kunt er niet kiezen voor verschillende opties in beeldkwaliteit, aantal schermen tegelijk, reclamevrije content of wel/niet downloaden, maar iedereen krijgt dezelfde voordelen bij een abonnement. De keuze die je wél wordt gegeven is voor een maand- of jaarabonnement.

Inmiddels is duidelijk dat Disney+ voor veel mensen een welkome toevoeging is aan het pakket van streamingdiensten. Graag houden ze dan ook een doorlopend lidmaatschap aan. Des te meer ben je dan eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je gaat voor het maandabonnement. Je kunt namelijk 16,5% besparen door het jaarabonnement te kiezen. Hiervoor betaal je namelijk omgerekend niet €9,99 per maand, maar slechts €8,33 p/m. Met die besparing kijk je in feite dus 2 maanden gratis per jaar. Ka-Ching, dikke winst van bijna twee tientjes!

→ Ga meteen naar het jaarabonnement van Disney+

Disney+ Abonnement ‘Maandelijks’Disney+ Abonnement ‘Jaarlijks’
Wat kost Disney+ per maand?€9,99€8,33
Wat kost Disney+ per jaar?€119,88€99,90
HD beschikbaarJaJa
Ultra HD beschikbaarJaJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk44
Aantal profielen op account mogelijk77
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk1010
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJa
Toegang tot alle films en series op Disney+ NederlandJaJa
OpzegbaarMaandelijksJaarlijks
Gratis proefperiodeNeeNee

2. Deel je abonnement met vrienden of familie

Zoals in het bovenstaande overzicht te zien is, biedt Disney+ iedereen met een lidmaatschap de mogelijkheid om het account te delen met vrienden of familie. Je hoeft dan ook niet snel bang te zijn dat je elkaar in de weg zit door een maximaal aantal schermen te gebruiken, want je kunt op 4 apparaten tegelijk kijken en tot 7 gebruikersprofielen aanmaken. Verder is het mogelijk om op 10 apparaten tegelijk gedownloade films en series te hebben staan. Handig voor vakanties of lange reizen!

Nog een extra tip voor de échte bespaarpro’s: combineer het delen van een account met onze eerste suggestie van het jaarabonnement. Zo kun je maximaal korting pakken.

3. Neem een flexibel maandabonnement voor de grootste releases

Mocht een jaarabonnement niet haalbaar zijn voor jou of houd je er toch van om flexibel te zijn, dan is er ook nog een ander voordeel mogelijk. Met een doorlopend maandabonnement verlies je sowieso geld ten opzichte van een doorlopend jaarabonnement, maar voor ‘switchers‘ tussen streamingdiensten kan het soms wel handig zijn.

Neem je de ene maand een abonnementje op Disney+ en de andere maand op Netflix of Amazon Prime Video? Zorg dan dat je goed oplet dat je je ongebruikte lidmaatschap (tijdelijk) stopzet. Zo bespaar je door niet-gebruikte abonnementen niet door te laten lopen. Maandelijkse abonnementen zijn dan ook doorgaans eenvoudig en per direct/maand opzegbaar.

4. Combineer ESPN en Disney+ voor extra voordeel bij Ziggo en KPN

Wist je dat The Walt Disney Company naast pretparken en een streamingdienst uit nog veel meer onderdelen bestaat? Een van de vele takken van dit enorme bedrijf is ESPN, een pakket van sportzenders dat voor velen voornamelijk bekend is van de uitzendrechten van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Vrouwen Eredivisie en KNVB Beker maar daarnaast nog veel meer sport heeft zoals de NBA, MLB, NHL, NFL, etcetera.

Het is niet mogelijk om een los lidmaatschap bij ESPN te bestellen, want dit kan alleen maar via providers. Hoewel je bij de ene tv- en internetaanbieder gratis naar ESPN kijken kunt, loopt een abonnement bij de andere al snel flink in de papieren. Toch zul je als sportfan soms wel moeten om bepaalde wedstrijden te zien, aangezien de kanalen veel uitzendrechten exclusief in handen hebben. Gelukkig zijn er momenteel combinatiedeals beschikbaar door samenwerkingen van The Walt Disney Company en providers.

Zo kost ESPN Compleet bij Ziggo (bekijk de actie hier op de officiële website van Ziggo) momenteel €17,95 per maand en hangt er aan Disney+ via de oranje provider een prijskaartje van €9,99 p/m. Bij elkaar opgeteld zou je eigenlijk uitkomen op €27,94 per maand voor dit pakket, maar je krijgt 3,99 euro korting (ruim 14%) door de huidige deal. Hierdoor betaal je nog maar €23,95 per maand voor het totaal van de twee beide add-ons op je abonnement. Voor klanten van KPN (bekijk de actie hier op de officiële website van KPN) is het nóg voordeliger, want hier betaal je €12,99 (ESPN) en €9,99 (Disney+). Het totaalpakket kost bij de groene provicer echter geen €21,98, maar met 2 euro korting (ruim 9%) slechts €19,99 per maand. Via de onderstaande twee knoppen vind je meer informatie over de deals.

Kortingsacties en gratis proefabonnementen bij Disney+

In tegenstelling tot wat oude informatie die bij sommige websites nog terug te vinden is, is het niet mogelijk om te besparen op Disney+ door een gratis proefabonnement af te sluiten. Net als Netflix is de streamingdienst hier namelijk recentelijk mee gestopt.

Wel is er een paar maanden geleden ter gelegenheid van de verjaardag van Disney+ een kortingsactie georganiseerd. Tot dusver was dit echter een bijzondere en eenmalige aanbieding, dus we verwachten in ieder geval de komende tijd geen speciale deals meer. Dan kun je gelukkig nog wel terugvallen op de bovenstaande drie suggesties

Een kort overzicht van wat je er allemaal voor terugkrijgt

Ben je even het spoor bijster met wat er inmiddels allemaal al op de videodienst van The Walt Disney Company is verschenen? Geen probleem, Streamwijzer schiet te hulp. Bij onze pagina met het volledige aanbod kun je vinden welke films en series momenteel op de streamingdienst te zien zijn. Daarnaast publiceren we steeds wat er binnenkort zal verschijnen en wat er nieuw deze maand is.

Disney+ heeft content in zes categorieën: Disney (familie), Pixar (animatie), Marvel (superhelden), Star Wars (het bekende universum), National Geographic (natuur) en Star (volwassenen). Er is dus voor ieder wat wils terug te vinden op de streamingdienst. Veel kijkplezier!