Slim: 4 manieren om geld te besparen op een discovery+ abonnement

De wondere wereld van de streamingdiensten is zich steeds sneller en sneller aan het uitbreiden. Na de komst van Netflix, discovery+, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video zijn inmiddels ook HBO Max, Viaplay en SkyShowtime hun opwachting aan het maken. Hoe voorkom je dat je elke cent uitgeeft aan streamingabonnementen voor films en series? In dit artikel vind je 4 manieren om geld te besparen op een discovery+ abonnement.

4 Manieren om geld te besparen op een discovery+ abonnement

Wees slim voor je portemonnee en geef niet al je zuurverdiende munten uit aan een standaard maandabonnement op alle video on demand-diensten. We blijven toch Hollanders hè, dus we zijn graag zuinig op ons geld. Bekijk de onderstaande drie tips om te besparen op je lidmaatschap bij discovery+.

1. Krijg 16,5% korting met de keuze voor een jaarabonnement

De streamingdienst discovery+ heeft bij haar lancering meteen gekozen voor een hele eenvoudige abonnementsstructuur. Je kunt er niet kiezen voor verschillende opties in beeldkwaliteit, aantal schermen tegelijk, of reclamevrije content, maar iedereen krijgt dezelfde voordelen bij een abonnement. De keuze die je wél wordt gegeven is voor een maand- of jaarabonnement en de keuze tussen alléén Entertainment of Entertainment & Sport.

Inmiddels is duidelijk dat discovery+ voor veel mensen een welkome toevoeging is aan het pakket van streamingdiensten. Graag houden ze dan ook een doorlopend lidmaatschap aan. Des te meer ben je dan eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je gaat voor het maandabonnement. Je kunt namelijk 16,5% besparen door het jaarabonnement te kiezen. Hiervoor betaal je namelijk omgerekend niet €3,99 per maand, maar slechts €3,33 p/m. Voeg je sport toe, dan is het een verschil tussen €5,00 per maand of €5,99 p/m. Met die besparing kijk je in feite dus 2 maanden gratis per jaar. Ka-Ching, dikke winst van bijna twee tientjes!

Abonnement op discovery+ ‘Maandelijks’Abonnement op discovery+ ‘Jaarlijks’
Wat kost discovery+ per maand?€3,99 / €5,99€3,33 / €5,00
Wat kost discovery+ per jaar?€47,88 / €71,88€39,99 / €59,99
Sport beschikbaarNee / JaNee / Ja
Aantal schermen tegelijk mogelijk44
Gebruikersprofielen aanmakenJaJa
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJa
Toegang tot alle films en series op discovery+ NederlandJaJa
OpzegbaarMaandelijksJaarlijks
Gratis proefperiodeJa, 7 dagenNee

2. Tijdelijk: kortingsactie van 50% op jaarabonnement

Eerder las je al dat het jaarabonnement een stuk aantrekkelijker is qua prijs, maar je kunt momenteel ook nog eens voordeel op voordeel pakken. Vanwege het binnenhalen van de rechten van de UFC en de uitzendingen van de Olympische Winterspelen 2022 heeft discovery+ ervoor gekozen om een tijdelijke kortingsactie te organiseren. Tot 20 februari 2022 is het mogelijk om op de website van discovery+ een jaarabonnement op Entertainment & Sport te nemen waar je in het eerste jaar slechts €29,99 voor betaalt. Dat is 50% korting. Toch lekker meegenomen.

3. Deel je abonnement met vrienden of familie

Zoals in het bovenstaande overzicht te zien is, biedt discovery+ iedereen met een lidmaatschap de mogelijkheid om het account te delen met vrienden of familie. Je hoeft dan ook niet snel bang te zijn dat je elkaar in de weg zit door een maximaal aantal schermen te gebruiken, want je kunt op 4 schermen tegelijk kijken. Daarnaast is het ook mogelijk om individuele gebruikersprofielen aan te maken.

Nog een extra tip voor de échte bespaarpro’s: combineer het delen van een account met onze eerste suggestie van het jaarabonnement. Zo kun je maximaal korting pakken.

4. Neem een flexibel maandabonnement voor de grootste releases en gratis proefperiode

Mocht een jaarabonnement niet haalbaar zijn voor jou of houd je er toch van om flexibel te zijn, dan is er ook nog een ander voordeel mogelijk. Met een doorlopend maandabonnement verlies je sowieso geld ten opzichte van een doorlopend jaarabonnement, maar voor ‘switchers‘ tussen streamingdiensten kan het soms wel handig zijn.

Neem je de ene maand een abonnementje op discovery+ en de andere maand op Disney+, Netflix of Amazon Prime Video? Zorg dan dat je goed oplet dat je je ongebruikte lidmaatschap (tijdelijk) stopzet. Zo bespaar je door niet-gebruikte abonnementen niet door te laten lopen. Maandelijkse abonnementen zijn dan ook doorgaans eenvoudig en per direct/maand opzegbaar.

Kortingsacties en gratis proefabonnementen bij discovery+

Zoals hierboven terug te vinden is, kun je alleen bij een maandabonnement een gratis proefabonnement nemen. Dit voordeel wordt je gegeven bij het duurdere en flexibelere abonnement, want bij het goedkopere jaarabonnement pak je al zoveel voordeel dat de gratis proefperiode eruit genomen is.

Daarnaast heeft discovery+ de laatste tijd ook wel eens een kortingsactie georganiseerd. Zoals hierboven te lezen is, kun je bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen van 2022 met heel wat korting naar Entertainment & Sport kijken. Mocht er geen korting zijn op het moment dat je dit artikel leest, dan kun je altijd nog op de andere drie bovenstaande bespaaropties terugvallen.

Een kort overzicht van wat je er allemaal voor terugkrijgt

Ben je even het spoor bijster met wat er inmiddels allemaal al op de videodienst van Discovery is verschenen? Geen probleem, Streamwijzer schiet te hulp. Bij onze pagina met het volledige aanbod kun je vinden welke films en series momenteel op de streamingdienst te zien zijn.

Bij discovery+ vind je sport, maar ook content van zenders als TLC, Animal Planet, Eurosport, Investigation Discovery en BBC. Er is dus voor een ieder wat wils terug te vinden op de streamingdienst. Veel kijkplezier!