Stap voor stap: zo komt jouw bericht op tv tijdens de Top 2000

Ook 2023 wordt traditiegetrouw afgesloten met de Top 2000. Tijdens het muzikale radioprogramma op NPO Radio 2 worden de populairste nummers aller tijden gedraaid. De lijst is gebaseerd op de stemmen van luisteraars. Natuurlijk wordt dit weer op tv uitgezonden. Tijdens het kijken is het mogelijk om een berichtje naar de studio te sturen en deze op tv voorbij te zien komen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe jouw bericht tijdens de Top 2000 op tv verschijnt.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Muzikale hoogtepunten tijdens de Top 2000

De Top 2000-lijst ging van start op maandag 25 december en eindigt traditiegetrouw op zondag 31 december. Veel mensen kijken altijd reikhalzend uit naar het muzikale spektakel. Het jaarlijkse radioprogramma bestaat dan ook al sinds december 1999. In eerste instantie was de Top 2000 bedoeld als een eenmalige actie rondom de millenniumwisseling. De muzikale afsluiter van het jaar was echter zo succesvol dat het nu jaarlijks op de kalender terugkeert.

Voorafgaand aan de Top 2000 konden luisteraars stemmen op hun favoriete platen, dit jaar van 1-8 december. Tijdens de stemweek was het mogelijk om op minimaal vijf en maximaal 35 nummers te stemmen. Vlak na het sluiten van de virtuele stembus werden de hoogst genoteerde liedjes bekendgemaakt én kon je kaarten kopen voor het Top 2000 Café.

Zo stuur je een bericht naar de Top 2000

Je kunt inmiddels dus naar de Top 2000 luisteren op de radio, maar vanuit het café in het Beeld en Geluid in Hilversum worden er ook 24 uur per dag beelden getoond van het muzikale spektakel. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bericht te sturen naar de studio van de Top 2000. Zo veel mogelijk berichten worden op tv getoond, waardoor jij zo maar eens jouw boodschap op je beeldscherm voorbij kan zien komen. Uiteraard sturen heel veel mensen een bericht. Het kan dus even duren voordat jouw tekst op tv verschijnt. Maar hoe werkt dit precies? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit in zijn werking gaat:

  1. Download de NPO Radio 2 App.
  2. Onderaan de app zie je vijf knoppen.
  3. Klik op de knop ‘appje’.
  4. Schrijf een bericht en klik op versturen.
  5. Wachten maar totdat jouw bericht op tv verschijnt 📺

Mis geen moment van al je favoriete nummers tijdens de Top 2000

Het liefst luister je natuurlijk dag en nacht naar de Top 2000. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Om geen moment van jouw favoriete nummers te missen, kun je daarom een Top 2000 alert instellen. Via de NPO Radio 2 app krijg je dan een pushmelding binnen. Handig, want zo weet je precies op welk tijdstip je de radio of tv aan kunt zetten. Het werkt als volgt:

  1. Download de NPO Radio 2 app.
  2. Scroll naar beneden totdat je het venster ‘lijst’ ziet staan.
  3. Zoek naar jouw favoriete nummers uit de lijst.
  4. Klik op het belletje 🔔 achter het nummer.
  5. Vanaf dit moment krijg jij een melding wanneer jouw nummer op de radio komt. Veel luisterplezier! 🎵

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.