Benelux Tour: live kijken op tv en online | Wielrennen op 23-27 augustus 2023

We zijn nog steeds aan het aftellen naar de Vuelta a España, maar vanaf vandaag barst er ook al groots wielergeweld los in ons eigen kleine kikkerlandje. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de meerdaagse wielerwedstrijd Benelux Tour op tv en online kijken kunnen op 23-27 augustus 2023. De ronde wordt sinds 2005 traditiegetrouw verreden door Nederland en België en hoort bij de UCI World Tour. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Benelux Tour’ (op 23-27 augustus 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Benelux Tour per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Belgische en Nederlandse wielerwedstrijd, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Benelux Tour bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle etappes van het wielrennen tijdens de Benelux Tour 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de Benelux Tour in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke spannende etappe uit het meerdaagse wielertoernooi van België en Nederland.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Renewi Tour 2023: recycled moments from the past

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Benelux Tour

De Benelux Tour is een koers die zoals de naam al verklapt deels door België en uiteraard in Nederland wordt verreden. Het toernooi staat bekend als de opvolger van de BinckBank Tour, de Eneco Tour en de Ronde van Nederland. In eerste instantie werd de wedstrijd namelijk uitsluitend in ons koude kikkerlandje verreden. Het toernooi kon in deze hoedanigheid helaas niet aan de UCI ProTour toegevoegd worden, waardoor er besloten werd om een wielerronde door de Benelux in het leven te roepen. Hoewel de koers internationaal bekend staat onder deze naam, is de wedstrijden nog nooit in Luxemburg verreden.

CompetitieBenelux Tour / Renewi Tour
SportWielrennen
DatumWoensdag 23 augustus 2023 tot en met zondag 27 augustus 2023
LocatieBelgië en Nederland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.