Live stream: België – Wales | 22 september 2022 | Nations League

In de internationale voetbalcompetitie die de Nations League heet is de volgende speelronde aangebroken met onder andere een partij van onze zuiderburen: België – Wales. De wedstrijd van de ‘Rode Duivels’ wordt vandaag, op donderdag 22 september 2022, om 20:45 uur thuis gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

België – Wales online kijken: live stream van de wedstrijd op woensdag 21 september 2022 om 20:45 uur

De uitzendingen van de Nations League worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De match tussen het team uit Wales en de Belgische tegenstanders in Groep D wordt op tv uitgezonden door het kanaal Ziggo Sport en is hierdoor ook online te streamen. Wil je direct de wedstrijd van vanavond bekijken? 👉 Ga meteen naar België – Wales bij Ziggo Sport.

De uitzending wordt dus op lineaire televisie verzorgd. Ziggo Sport is een optioneel kanaal dat aan het aanbod van elke provider kan worden toegevoegd. Op je televisie vind je hem via de zender 14 & 401 bij Ziggo zelf, terwijl je hem hier op kanaal 233 bij KPN (en Telfort + XS4ALL) en kanaal 160 van T-Mobile (en Solcon). Verder staat hij op 33 bij Canal Digitaal, op 311 bij Caiway, op 631 bij Delta en op 420 bij Youfone.

Door de tv-uitzending kun je ook met een abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Het is dan ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm te vertonen. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

Wales 1-1 Belgium | Fifth goal for Tielemans | #REDDEVILS | #NationsLeague 2022-2023

Uitslag van de vorige wedstrijden van Wales en België

Een paar maanden geleden kwamen Wales en het Belgische nationale elftal elkaar ook al tegen in de Nations League, om precies te zijn op 11 juni 2022. Toen wist Wales thuis niet te winnen en bleef de stand steken op een gelijkspel van 1-1. Een jaar eerder, in 2021, werd ook al met die stand gelijkgespeeld in de WK-kwalificatie en wist België eenmaal te winnen met 3-1. Daarvoor speelden ze in 2016 op het EK tegen elkaar (3-1 voor Wales) en in 2015 in de kwalificatie voor dat kampioenschap (1-0 voor Wales). Uit de afgelopen vijf potten won Wales dus twee keer, België één keer en werd er tweemaal gelijkgespeeld.

Qua vorm staan de twee teams er momenteel ongeveer hetzelfde voor. Over de vijf afgelopen wedstrijden was België driemaal winnaar tegen Polen (0-1 en 6-1) en Burkina Faso (3-0), maar ze verloren van Nederland (1-4) en speelden gelijk tegen Wales. Dat team won zelf maar één keer (tegen Oekraïne met 1-0), terwijl driemaal werd verloren: 2-1 tegen Polen en 3-2 & 1-2 tegen Nederland. Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan donderdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel meemaken wie er zal winnen, want om 20:45 uur staat de wedstrijd op de planning.

België recente wedstrijden: ✅ – ❌ – ✅ – 🔘 – ✅
Wales recente wedstrijden: ❌ – ✅ – ❌ – 🔘 – ❌

Alle wedstrijden van de Nations League in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Nations League zijn dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap in handen van tv-zenders en Ziggo. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  1. Hoe laat is de wedstrijd België – Wales vandaag (donderdag 22 september 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Nations League is in de avond om 20:45 uur in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

  2. Via welke zender van op tv wordt België – Wales vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op het hoofdkanaal van Ziggo Sport. Hierdoor kun je via je televisie en online naar de partij tussen de teams van België en Wales kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven. Ook via andere providers.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.