Kijktip: fans van kostuumdrama’s mogen déze film met een grote sterrencast niet missen

Fan van kostuumdrama’s als Bridgerton, Sisi en Downton Abbey? Dan hebben we een gloednieuwe kijktip voor je. Op SkyShowtime is de verborgen parel The Beguiled te vinden, een dramafilm die zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Je kijkt hem onder meer voor de enorme sterrencast, want grote namen als Colin Farrell, Nicole Kidman en Kirsten Dunst komen allemaal langs.

Dit is het verhaal van ‘The Beguiled’

We bevinden ons in The Beguiled dus ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. De gewonde soldaat Yank komt terecht in een meisjesinternaat in Virginia. Alle leerkrachten én meisjes vallen voor zijn charme en dat zorgt voor een hoop spanning en rivaliteit… en uiteindelijk ook voor bedrog.

The Beguiled verscheen in 2017 en is een verfilming van de gelijknamige roman uit 1966 (die in 1971 ook al een verfilming kreeg). Sofia Coppola (de dochter van), die eerder wist te overtuigen met titels als Marie Antoinette en Lost in Translation, maakte deze film en won er diverse prijzen mee. Ze wist voor de camera dan ook een grandioze sterrencast te verzamelen, met grote rollen voor Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning én Colin Farrell.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Sterke acteerprestaties zorgen voor een meeslepende film
2️⃣ Prachtige kostuums en cinematografie om je vingers bij af te likken
3️⃣ Regisseur Sofia Coppola won hiermee de prijs van Beste Regie op het Filmfestival van Cannes

‘The Beguiled’ staat op SkyShowtime

Benieuwd naar de film? Je kunt hem vinden in het aanbod van SkyShowtime. Hier is The Beguiled zonder aanvullende kosten te streamen. Je kunt hem ook huren of kopen bij Pathé Thuis.

Benieuwd welke releases er op SkyShowtime op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates. En de trailer van The Beguiled bekijk je hieronder.

Films die naar SkyShowtime komen in december

December wordt overigens een mooie maand voor SkyShowtime-abonnees. Zo is Fast X al in het aanbod van de streamingdienst verschenen en komen ook de films Renfield (op 9 december) en Transformers: Rise of the Beasts (op 15 december) eraan.

Daarnaast staat de start van Lawmen: Bass Reeves, een splinternieuwe serie, op het programma. Hierin worden we meegenomen in het leven van een van de grootste helden van het Wilde Westen, die een gigantische stempel gedrukt heeft op de Amerikaanse geschiedenis. Je bekijkt het vanaf 18 december.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.