Kijktip: Noorse misdaadserie ‘Beforeigners’ staat sinds kort op SkyShowtime

Krachtige lichtflitsen doemen op. Vervolgens verschijnen er mensen uit het verleden, die geen herinnering hebben aan alles wat er gebeurd is. En ze kunnen niet terug naar hun eigen tijd… Dit is het principe van de meeslepende Noorse serie Beforeigners. Eerder kon je deze titel al streamen op HBO Max, maar daar is hij nu niet meer te vinden. Gelukkig is er voor Nederlandse streamers goed nieuws: SkyShowtime heeft de eerste afleveringen onlangs aan het aanbod toegevoegd.

Hier gaat ‘Beforeigners’ over

Door krachtige lichtflitsen doemen er ineens overal ter wereld mensen uit het verleden op. En dan niet van een paar jaar terug, maar van het stenen tijdperk, het Viking-tijdperk en de late 19e eeuw. Zij worden ‘beforeigners’ genoemd. Ze hebben geen herinneringen aan wat er gebeurd is en kunnen met geen mogelijkheid terug. Viking Alfhildr is zo’n beforeigner. Jaren geleden is ze in het heden terechtgekomen en nu werkt ze als politieagent. Terwijl ze een moord op een andere beforeigner onderzoekt, ontdekt ze dat er weleens meer achter het vreemde fenomeen kan zitten dan ze altijd dachten.

Beforeigners verscheen in 2019 voor het eerst en werd destijds alom geprezen. Zo wist de serie meerdere awardnominaties in de wacht te slepen, belonen ruim 12.000 IMDb-stemmers hem met een dikke 7,8 en zijn ook de scores op Rotten Tomatoes met 100% (critici) en 94% (kijkers) enorm positief. Hieronder bekijk je de eerste beelden.

Beforeigners: Official Trailer | HBO

‘Beforeigners’ is weg van HBO Max, maar is nu wel weer te zien op SkyShowtime

De serie is eigenlijk een HBO Original, maar zij produceren geen Noorse content meer en hebben daarop ook een tijdje geleden de twee seizoenen van de geprezen serie verwijderd. Gelukkig kun je er nú op SkyShowtime weer naar kijken. Het eerste seizoen is hier inmiddels in volle gang en de eerste vier afleveringen zijn op dit moment al te zien. Of het tweede seizoen ook te zien zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Benieuwd welke releases er nog meer op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand of bekijk wat er binnenkort naar de videodienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

In het Noorwegen van de nabije toekomst worden er vreemde lichten waargenomen en verschijnen er ineens mensen uit eerdere tijdperken. De politie van Oslo krijgt te maken met mysterieuze moorden en moet het raadsel van de tijdreizigers uitzoeken.

TitelBeforeigners
Jaar2019-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalNoors
CategorieMisdaad, Drama
IMDb7,8 uit 12.500 stemmen
MakersAnne Bjørnstad, Eilif Skodvin
CastKrista Kosonen, Nicolai Cleve Broch, Stig R. Amdam, Ragnhild Gudbrandsen, Nader Khademi

Synopsis: SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.