Nederlandse komedie met Herman Finkers verovert Netflix: “Prachtige film”

De Beentjes van Sint-Hildegard is gearriveerd op Netflix. Deze komedie met Herman Finkers is een van de meest succesvolle films van eigen bodem ooit, ontving meerdere Gouden Kalveren en zorgde bij de verschijning voor volle bioscoopzalen. Ook nu wordt de film nog steeds als een echte aanrader beschouwd, zo blijkt uit de reacties van kijkers.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ domineert Netflix

Op zaterdag 6 mei voegde Netflix de Nederlandse film De Beentjes van Sint-Hildegard toe aan het aanbod. Deze komedie draait om Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna ter Steege), een stel dat al ruim 35 jaar samen is. Omdat de liefde van Gedda hem verstikt, doet Jan alsof hij Alzheimer heeft en laat hij zich opnemen in een verpleeghuis. Zonder de continue verzorging van zijn vrouw vindt hij eindelijk zijn stem terug, maar hoe lang kan hij haar blijven ontlopen?

Deze film verscheen voor het eerst op het witte doek in 2020 en is sindsdien al een waar succes. Zo is het de best bekeken film op de Nederlandse televisie aller tijden. Op Koningsdag in 2021 werd de film namelijk uitgezonden bij de NPO 1 en keken er meer dan 2,5 miljoen mensen naar. Ter vergelijking: in hetzelfde jaar trok James Bonds Skyfall (2012) ‘maar’ 1,1 miljoen kijkers. Op IMDb belonen kijkers de titel met een dikke 7,5 (uit ruim 2.900 stemmen).

Kijkers zijn nog steeds erg positief: “Wat een leuke film”

Op Twitter zijn de reacties onverminderd positief. De film wordt grappig, mooi en prachtig genoemd. Er is alleen één klein minpuntje en dat is dat je door het Twentse dialect wel écht ondertitels nodig hebt. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze Nederlandse film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk hem direct op Netflix. De film is ook op HBO Max, hier op Disney+ of hier op Pathé Thuis te streamen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.