Herman Finkers’ kijkcijferkanon ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ is nu de Movie of the Week bij Pathé Thuis

De grote internationale streamingdiensten Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ hebben de rechten nog niet weten te verkrijgen en ook de Nederlandse SVOD-dienst Videoland heeft De Beentjes van Sint-Hildegard nog niet in de catalogus kunnen opnamen. Bij Pathé Thuis is dit kijkcijferkanon echter al maanden één van de populairste films. Om dat succes nog eens te benadrukken heeft het video on demand-platform besloten deze film van Herman Finkers te bombarderen tot movie of the week (in week 30 van 2021), waardoor je hem 7 dagen lang voor slechts €0,99 kunt huren.

De Beentjes van Sint-Hildegard is de movie of the week bij Pathé Thuis (week 30 van 2021)

Elke week bombardeert de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis een film tot Movie of the Week, wat betekent dat je een week lang de tijd krijgt om de film voor slechts €0,99 te bekijken in plaats van de gebruikelijke huurprijs (tussen de €2,49 en €4,99). De korting is deze week toegepast op een Nederlands kijkcijferkanon uit 2020: De Beentjes van Sint-Hildegard.

Wie ervoor kiest om de film te huren bij Pathé Thuis, zal hem gedurende 30 dagen in het account hebben staan. Je kunt binnen die periode de film starten en vanaf dan krijg je 48 uur om hem een onbeperkt aantal keren te bekijken.

Records gebroken: ruim 2.5 miljoen kijkers bij TV-première

Koningsdag werd dit jaar bijzonder gevierd door NPO 1, want de zender had de televisiepremière van Herman Finkers’ De Beentjes van Sint-Hildegard op 27 april 2021 ingepland. Het bleek een ongekend succes te zijn. Met maar liefst 2.5 miljoen kijkers is dit direct de best bekeken film sinds de metingen in 2002 begonnen. Hiervoor was Baantjer op 28 maart 2003 de meest populaire titel met 2.13 miljoen kijkers op RTL 4.

Verhaal, details en trailer van De Beentjes van Sint-Hildegard (2020)

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan.

Jaar: 2020
Categorie: Komedie, Drama
Regisseur: Johan Nijenhuis
Schrijvers: Radek Bajgar, Herman Finkers
Cast: Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak
IMDb: 7.6 uit 2.100 stemmen op IMDb
Kijken: Bekijken direct bij Pathé Thuis