Hitfilm ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ met Herman Finkers staat nu op Disney+

Disney+-abonnees kunnen vanaf vandaag naar de Nederlandse succesfilm De Beentjes van Sint-Hildegard kijken. Deze film, met een scenario én een hoofdrol van cabaretier Herman Finkers, is vanmorgen om 09:00 uur aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ is een succesfilm van eigen bodem

Herman Finkers was niet alleen verantwoordelijk voor het scenario van De Beentjes van Sint-Hildegard, maar speelde samen met Johanna ter Steege ook de hoofdrol. De film, die grotendeels gesproken wordt in Twentse streektaal, draait om Jan en Gedda, een stel dat al ruim 35 jaar samen is. Omdat de liefde van Gedda hem verstikt, doet Jan alsof hij Alzheimer heeft en laat hij zich opnemen in een verpleeghuis. Zonder de continue verzorging van zijn vrouw vindt hij eindelijk zijn stem terug, maar hoe lang kan hij haar blijven ontlopen?

De Beentjes van Sint-Hildegard, van regisseur Johan Nijenhuis, is een van de meest succesvolle films van eigen bodem ooit. Niet alleen werd de film genomineerd voor meerdere Gouden Kalveren en werd het uitgeroepen tot de Beste Nederlandse film van 2020 (met ruim 700.000 bioscoopbezoeken), ook is het de best bekeken film op de Nederlandse televisie aller tijden. Op Koningsdag in 2021 werd de film namelijk uitgezonden bij de NPO 1 en keken er meer dan 2,5 miljoen mensen naar. In hetzelfde jaar trok James Bonds Skyfall (2012) ‘maar’ 1,1 miljoen kijkers.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Best bekeken film op de Nederlandse televisie aller tijden
2️⃣ Met de humor van bekroonde cabaretier Hermans Finkers
3️⃣ Won in 2020 de prijs voor Beste filmscenario

Herman Finkers’ komische dramafilm staat op Disney+

In augustus komen er een hoop nieuwe films en series naar Disney+, waaronder dus Lightyear, twee Marvel-series en de Nederlandse hitfilm De Beentjes van Sint-Hildegard. Deze film is vanaf vandaag, vrijdag 12 augustus, te zien bij de streamingdienst, zonder aanvullende kosten. In het overzicht sprak men nog van 5 augustus, maar uiteindelijk is de release met een week uitgesteld.

In januari van dit jaar werden de rechten van deze film ook al aan Amazon Prime Video en Videoland verstrekt, en ook op HBO Max is de film te zien. Op Netflix staat de film overigens nog niet, terwijl Pathé Thuis hem al een hele tijd zonder vereist abonnement in het aanbod te huur en te koop aanbiedt.

Meer informatie over de film

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

TitelDe Beentjes van Sint-Hildegard
Jaar2020
SoortFilm
Duur1 uur en 43 minuten
TaalNederlands
IMDb7,5 uit 3.400 stemmen
CategorieDrama, Komedie
RegisseurJohan Nijenhuis
CastHerman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak

Synopsis: September Film Distribution

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.