Veelbelovende komedieserie ‘BEEF’ is gearriveerd op Netflix

De verwachtingen voor de gloednieuwe komedieserie BEEF zijn hooggespannen. De eerste recensenten die de Netflix-serie mochten bekijken waren het er namelijk unaniem over eens: we hebben hier een absolute parel te pakken. Dat belooft dus veel goeds! Gelukkig kunnen ook wij er nu naar kijken, want de serie sinds donderdag 6 april te zien bij de streaminggigant.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Recensenten unaniem positief over komedieserie ‘BEEF’

Normaal gesproken heerst er altijd wel enige verdeeldheid over de kwaliteit van series, maar over BEEF zijn alle recensenten het dus eens: dit is een echte aanrader. Op beoordelingssite Rotten Tomatoes krijgt de serie zelfs een niet te evenaren score van 100%. De serie is onvoorspelbaar, heel grappig en door het goede spel erg geloofwaardig.

Dat BEEF zo in de smaak valt, komt overigens niet als een verrassing. Netflix maakte de serie in samenwerking met filmstudio A24 en zij leverden afgelopen jaar ook Everything, Everywhere, All At Once af; de film die dit jaar de grote Oscarwinnaar was en maar liefst zeven beeldjes mee naar huis mocht nemen.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Alle recensenten zijn razend enthousiast
2️⃣ Hoofdrollen voor topacteurs als Steven Yeun en Ali Wong
3️⃣ Van de filmstudio van het bekroonde Everything, Everywhere, All At Once

Dit kunnen we verwachten van ‘BEEF’

Maar waar gaat het nou eigenlijk over? BEEF volgt Danny en Amy, een onsuccesvolle aannemer en een ongelukkige ondernemer, die elkaar ontmoeten in het verkeer. Ze raken verzeild in een verkeersruzie die steeds verder uit de hand loopt en uitmondt in een epische strijd vol bizarre wraakacties.

De hoofdrollen worden dus vertolkt door Steven Yeun, die je kan kennen van The Walking Dead, en American Housewife-actrice Ali Wong. Ook Emily in Paris-ster Ashley Park komt voorbij. Op donderdag 6 april heeft Netflix de tien afleveringen live gezet, dus bingen behoort tot de opties. Hieronder bekijk je alvast de trailer om in de stemming te komen.

BEEF | Official Trailer | Netflix

Verhaal en informatie van de serie

Een geval van verkeersagressie tussen twee vreemden, een onsuccesvolle aannemer en een ontevreden ondernemer, leidt tot een vete die het slechtste in hen bovenhaalt.

TitelBEEF
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
RegisseurLee Sung Jin
CastSteven Yeun, Ali Wong, Joseph Lee, Young Mazino, David Choe, Patti Yasutake, Ashley Park, Mia Serafino, Bernard White, Maria Bello, Remy Holt

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.