Gloednieuwe docuserie op Netflix geeft inkijk in het leven van David Beckham

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen, want er is weer een gloednieuwe documentaireserie te streamen vanaf vandaag. Op woensdag 4 oktober 2023 is Beckham op Netflix in Nederland verschenen. In de docu volgen we alle diepte- en hoogtepunten uit de glansrijke carrière van David Beckham en krijgen we een unieke inkijk in het leven van de oud-voetballer.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Inkijkje in de carrière van ’s werelds bekendste Britse voetballer

Wie denkt aan grote namen in het voetbal, stuit hoogstwaarschijnlijk al snel op de Britse voetballer David Beckham. De voormalige prof wist tijdens zijn debuutjaar bij Manchester United direct de landstitel én Engelse beker te veroveren. De daarop volgende jaren won de middenvelder prijs na prijs, met de treble in seizoen 1998/99 als hoogtepunt. De Brit wordt dan ook gezien als een waar clubicoon. Toch weten maar weinig mensen wie er écht schuilgaat achter de prof.

Daar geeft de documentaireserie Beckham antwoord op. In vier afleveringen krijg je een kijkje in het leven en de carrière van een van de bekendste Britse voetballers aller tijden. Zo vertelt de prof onder meer over hoe hij opgroeide in een arbeiderswijk in Oost-Londen en hoe hij de balans probeerde te vinden tussen zijn persoonlijke leven en het voetbal.

Niet alleen komt David Beckham zelf aan het woord. Ook zijn vrouw Victoria Beckham, vrienden, oud-teamgenoten en ouders nemen je mee terug in de tijd. Uiteraard komt ook ‘zijn’ Amerikaanse voetbalclub Inter Miami ter sprake. Afgelopen zomer kwam het team veel in het nieuws door het binnenhalen van de superster Messi. Bekijk hieronder alvast de trailer.

‘Beckham’ kwam op 4 oktober naar Netflix

We hadden ons geen betere start van oktober kunnen wensen, want de nieuwe documentaireserie Beckham is dus sinds woensdag 4 oktober in het aanbod van Netflix te bewonderen. Hier zijn alle vier de afleveringen direct te bekijken. Dit is overigens zeker niet de enige nieuwe titel die we deze maand mogen verwelkomen. Zo verschijnt het langverwachte derde seizoen van de spannende serie Lupin op 5 oktober en staat de dramaserie The Fall of the House of Usher op 12 oktober op de planning.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze artikelen met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we regelmatig de lijst met het complete aanbod van de streamingdienst.

Meer informatie over de documentaireserie

Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.

TitelBeckham
Jaar2023
SoortDocumentaireserie
Duur4 afleveringen
TaalEngels
CategorieSport, Drama
RegisseurFisher Stevens
CastDavid Beckham, Victoria Beckham, Gary Neville, Eric Cantona, Sir Alex Ferguson, Roy Keane

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.