Dit zijn de champions in ‘Beat The Champions’ 2024

Het is weer tijd om onze algemene kennis te testen tijdens een nieuw seizoen van Beat The Champions. In het programma nemen deelnemers het op tegen vijf doorgewinterde quizzers. Maar tegen welke champions nemen de kandidaten het tijdens het nieuwe seizoen van Beat The Champions op?

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen van ‘Beat The Champions’

Op zondag 10 maart 2024 verscheen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Beat The Champions. In deze eerste aflevering namen zes BN’ers het op tegen de champions. Kluun, Anniek Pheifer, Dwight van van de Vijver, Evelien de Bruijn, Domien Verschuuren en Jan Joost van Gangelen gingen de uitdaging aan om zo veel mogelijk geld voor hun zelfgekozen doel op te halen. Evelien, Dwight en Jan Joost slaagden erin om de champions te verslaan.

Dit zijn de nieuwe champions

In Beat The Champions nemen vijf kandidaten het op tegen vijf meesterquizzers. Zij beschikken stuk voor stuk over een flinke dosis algemene kennis. Maar wie zijn deze bollebozen? Het vijfkoppige quizpanel bestaat wederom uit winnaar van de olympische quizmedaille Abel Gilsing, Devrim Aslan (Expeditie Robinson) en Neerlandica Nynke de Jong.

Voor het nieuwe seizoen zijn er wel twee wijzigingen in de samenstelling doorgevoerd. Zo zullen wetenschapsjournalist Anna Gimbrère (Wie Is De Mol) en cabaretier Andries Tunru (De Slimste Mens) hun debuut maken. Zij vervangen na drie seizoenen Cindy Hemink en Diederik Jekel. Cindy laat op haar Instagram weten teleurgesteld te zijn in haar onverwachtse afscheid.

Zo werkt het tv-programma

In de eerste ronde krijgen alle deelnemers vijf vragen om te beantwoorden. Ieder goed antwoord levert geld op. Na deze vragen is het tijd om het op te nemen tegen de champions. Iedere kandidaat kiest zelf hoeveel champions hij of zij wil uitdagen. Hoe meer quizzers zij uitdagen, hoe hoger het geldbedrag dat zij kunnen winnen. In een race tegen de klok proberen de kandidaten de tijd van hun tegenstanders weg te spelen.

Meer informatie over het quizprogramma

In ‘Beat The Champions’ krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf de Champions verslaan.

TitelBeat The Champions
Jaar2021-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalNederlands
CategorieQuiz
PresentatorenChantal Janzen
ChampionsAnna Gimbrère, Andries Tunru, Nynke de Jong, Abel Gilsing, Devrim Aslan

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.