Waar kun je Bayern München – Leverkusen kijken? | Bundesliga-wedstrijd op 30 september 2022 (om 20:30 uur)

Vanavond is het alweer zover, want het is tijd voor de zinderende Bundesliga-wedstrijd tussen FC Bayern München – Bayer 04 Leverkusen. De strijd tussen de twee teams barst los op vrijdag 30 september 2022 om 20:30 uur Nederlandse tijd in de Allianz Arena, nadat de vorige partij in maart met 1-1 in gelijkspel eindigde. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

FC Bayern München – Bayer 04 Leverkusen online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 30 september 2022 om 20:30 uur

Vorige maand is het nieuwe seizoen van de Bundesliga begonnen. De uitzending wordt dit keer door Viaplay verzorgd, omdat deze streamingdienst de rechten voor de Duitse voetbalcompetitie in de wacht heeft weten te slepen. In Nederland zal de wedstrijd enkel en alleen bij dit video on demand-platform te streamen zijn. Wil je nu meteen de wedstrijd bekijken? 👉 Ga meteen naar FC Bayern München – Bayer 04 Leverkusen bij Viaplay.

Wanneer voetbalwedstrijden op tv worden uitgezonden, is het soms mogelijk om via NLZIET de wedstrijd online te kijken. Viaplay is echter enkel een streamingdienst en heeft geen eigen kanaal op de televisie. Hierdoor is er geen lineaire tv-uitzending, maar je kunt wel Viaplay op tv kijken door bijvoorbeeld met een Chromecast of via Apple TV de uitzending op het grote scherm te vertonen. In het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag vind je precies welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

22 Players and 1 Dream | FC Bayern World Squad 2022 | Episode 1

Uitslag van de vorige wedstrijden tussen Bayer 04 Leverkusen en FC Bayern München

De laatste keren dat FC Bayern München en Bayer 04 Leverkusen tegenover elkaar stonden werd bijna elke keer gewonnen door de eerste grootmacht in het Duitse voetbal : met 2-4 en 1-2 in 2020 & met 2-0 en 1-5 in 2021. In 2022 stonden ze echter enkel tegenover elkaar in maart en toen eindigde de wedstrijd in gelijkspel in de Allianz Arena.

Qua vorm staan de beide teams er niet per se denderend voor. Bayern München won van FC Barcelona (2-0) en Internazionale (0-2), maar speelde gelijk tegen 1. FC Union Berlin met 1-1 en VFB Stuttgart met 2-2. Ook verloren ze van FC Augsburg (1-0). Bij Leverkusen staat het er nóg minder goed voor, want zij wisten maar één keer te winnen in de afgelopen vijf potten: van Atlético Madrid met 2-0. Verder verloren ze van SC Freiburg (2-3) en Club Brugge (1-0), terwijl ze gelijkspeelden tegen Hertha Berlin (2-2) en Werder Bremen (1-1). Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan het vanavond meemaken, want om 20:30 uur Nederlandse tijd barst de strijd los.

FC Bayern München recente wedstrijden🔘🔘
Bayer 04 Leverkusen recente wedstrijden🔘🔘

Alle wedstrijden van de Bundesliga in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De Duitse Bundesliga is dit jaar in handen van Viaplay, een nieuwe speler in het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay tevens genieten van de Engelse Premier League, maar momenteel is het Nederlandse voetbal er niet te vinden. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.