Waar kun je basketbal op tv en online kijken in 2024?

De oorspronkelijk Amerikaanse sport basketbal is wereldwijd razend populair. Het bekende balspel wordt dan ook op vrijwel elk continent gespeeld. Ook veel Nederlandse sportliefhebbers vragen zich daarom af hoe ze naar basketbal op tv en online kijken kunnen in 2024. In dit artikel geven wij aan of basketbalwedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het basketbal eventueel ook vertoont.

Hoe kun je basketbal online kijken vanuit Nederland?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van basketbal. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden, zoals de Amerikaanse NBA-basketbalcompetitie en de duels van de Orange Lions.

ESPN➡️ Ga meteen naar basketbalwedstrijden uit de NBA bij ESPN. Via deze streamingdienst kijk je live naar alle duels uit de Amerikaanse NBA-basketbalcompetitie. Bij Canal Digitaal zijn alle vier de zenders zonder aanvullende kosten in het pakket opgenomen. Meld je nu aan bij Canal Digitaal en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle basketbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4.
✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar basketbalwedstrijden bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland uitzendrechten van een deel van de sport in handen. Zo kijk je via deze oranje provider naar alle duels van de Orange Lions tijdens het EK en WK. Dit sportpakket is eveneens aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar basketbal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Jammer genoeg heeft Disney’s videodienst geen mogelijkheid om naar sport als basketbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je basketbal jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met basketbalwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn basketbalwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de basketbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die basketbal in 2024 uitzendt

In Nederland zijn er twee manieren om naar basketbalwedstrijden te kijken. De eerste optie is via Ziggo Sport. Deze dienst heeft de uitzendrechten in handen van de Orange Lions. Hierdoor volg je alle (kwalificatie)wedstrijden van de Nederlandse teams voor het EK en WK via deze oranje provider. De meeste grote duels zijn als abonnee gratis te kijken op het hoofdkanaal. Bij andere providers is deze zender aanvullend verkrijgbaar als ‘Select’.

Een andere optie is via ESPN. Naast voetbal uit de Eredivisie zendt deze dienst namelijk ook wedstrijden uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA uit. Bij sommige Nederlandse providers is alleen het hoofdkanaal van ESPN standaard in je pakket opgenomen. Canal Digitaal is de enige grote partij die alle vier de zenders zonder extra vereiste betaling aan elk pakket heeft toegevoegd én een gratis proefperiode aanbiedt van een week.

Ter vergelijking met de andere grote providers: bij KPN kost digitale tv momenteel €18 p/m en hier komt nog eens €12,99 maandelijks bovenop voor ESPN Compleet. Ziggo biedt Kabel TV nu aan voor €20,95 per maand en vraagt nog eens €17,95 p/m voor ESPN Compleet. De aanbieding van Canal Digitaal komt dus al snel op een besparing van de helft van het gebruikelijke bedrag uit. Alle vier de zenders van ESPN zitten standaard zonder aanvullende kosten in het zogeheten Bomvol-pakket van Canal Digitaal, waardoor je gratis naar alle basketbalwedstrijden uit de NBA kunt kijken.

➝ Meld je nu aan bij Canal Digitaal en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle basketbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer ✅


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.