Barry is terug! Het vierde seizoen van de hitserie is vandaag van start gegaan

Komedieserie Barry sleepte prijs na prijs in de wacht en wordt massaal gestreamd. Vandaag luidt een bitterzoet moment in de geschiedenis van de geprezen serie in, want het vierde seizoen is van start gegaan op HBO Max. Helaas zal dit ook de laatste reeks afleveringen zijn waarin Bill Hader in de huid mag kruipen van de depressieve huurmoordenaar.

Barry is terug in het vierde en laatste seizoen

In het slotseizoen van de zwarte komedieserie Barry zien we hoe Cousineau wordt neergezet als een held en Barry’s arrestatie schokkende gevolgen heeft. HBO Max noemt het “een explosief en hilarisch laatste hoofdstuk” en hoofdrolspeler Bill Hader liet aan Variety weten dat er “structureel radicale” dingen staan te gebeuren. Dat belooft dus heel wat!

Naast hoofdrolspeler is Hader ook regisseur, scenarioschrijver en producent van de serie. Samen met Alec Berg heeft hij een titel gecreëerd die door zowel critici als kijkers lovend ontvangen wordt. Met de eerste drie seizoenen werden er negen Primetime Emmy Awards in ontvangst genomen en werd er een gemiddelde IMDb-beoordeling van een 8,4 uit ruim 88.000 stemmen gescoord. Of het vierde deel voldoet aan de hooggespannen verwachtingen moet nog blijken, maar de trailer laat in ieder geval al weer genoeg zien.

‘Barry’ is iedere maandag te zien op HBO Max

Het vierde seizoen van Barry ging dus vandaag, op maandag 17 april, in première op HBO Max. We worden direct getrakteerd op twee afleveringen, dus dit betekent dat je vanavond wel even zoet bent. In totaal zullen er acht delen komen, wat ervoor zorgt dat de seizoensfinale op 28 mei valt. Bekijk hieronder het uitgebreide uitzendschema om dit allemaal nog even op een rij te zien.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“Yikes”Maandag17 april 2023
2“Bestest Place on the Earth”Maandag17 april 2023
3“You’re Charming”Maandag23 april 2023
4“It Takes a Psycho”Maandag30 april 2023
5“Tricky Legacies”Maandag7 mei 2023
6“The Wizard”Maandag14 mei 2023
7“A Nice Meal”Maandag21 mei 2023
8NNBMaandag28 mei 2023

Meer informatie over de serie

Bill Hader speelt Barry, een depressieve huurmoordenaar uit het Midwesten die tijdens een klus in LA in een gemeenschap van acteerstudenten terechtkomt. Hij wil een nieuw leven beginnen, maar zijn criminele verleden laat hem niet los.

TitelBarry
Jaar2018-2023
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
CategorieKomedie, Misdaad
MakersBill Hader, Alec Berg
CastBill Hader, Stephen Root, Sarah Goldberg, Glenn Fleshler, Anthony Carrigan, Henry Winkler, Darrell Britt-Gibson, Andy Carey, Rightor Doyle, Alejandro Furth

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.