Heeft ‘Barbie’ eigenlijk een post-credit scene?

Barbie draait nu al een paar maanden in de bioscoop en is met inmiddels ruim 1,7 miljoen bezoekers al de meest succesvolle film in Nederland van 2023. Aangezien de komedie volle zalen trekt, zijn er ongetwijfeld veel mensen die zich afvragen of ze na afloop nog moeten blijven zitten voor een post-credit scene of niet, iets wat sinds de komst van de Marvel-films steeds gebruikelijker is. In dit artikel laten we het weten.

Heeft ‘Barbie’ een post-credit scene?

Bij Marvel-films weten we natuurlijk zeker dat er altijd een stukje film bewaard wordt voor tijdens of na de aftiteling, ook wel een post-credit scene (of mid-credit scene) genoemd. Ook bij andere blockbusters zie je dit steeds vaker. Maar moet je ook bij Barbie blijven zitten als de film afgelopen is?

We kunnen je hier alvast verklappen dat je tijdens de aftiteling gewoon naar huis kunt gaan, want er is geen post-credit scene. Kleine spoiler: tijdens de aftiteling komen er wel beelden voorbij van de bijzondere Barbiepoppen die in de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd (bijvoorbeeld de ‘echte’ Allan en Midge), dus dat is nog wel leuk om te zien.

Barbie | Main Trailer

Wanneer is ‘Barbie’ te streamen?

Op dit moment draait Barbie nog volop in de bioscopen en we denken dat dat ook nog wel een tijdje duurt. Mocht jij nou meer van het streamen zijn, dan wil je vast wel weten wanneer de film online verschijnt. Goed nieuws, want die datum is op het moment al verstreken. Dus ja, ook je eigen thuisbioscoop kan de film inmiddels vertonen.

Barbie verscheen namelijk als ‘Premium’-film bij de zogeheten TVOD-diensten, waar Pathé Thuis het meest bekende voorbeeld van is. Je hebt geen abonnement nodig om hem te kijken. Op dinsdag 12 september was het zover, maar op 22 november volgt ook de reguliere releasedatum. 👉 Kijk meteen Barbie bij Pathé Thuis.

De film is overigens gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en daarom komt hij eveneens op HBO Max. Maar wanneer? Dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De streamingdienst houdt over het algemeen een periode van 70 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, dus in dat geval kunnen we Barbie rond 27 september in hun bibliotheek verwachten. Echter is dit nog niet officieel bevestigd. Zodra we nieuws krijgen delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen.

📺 Meer weten over de film? ➝ Lees hier ons artikel met alle informatie over Barbie (2023).

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 54 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.