‘Barbie’ kleurt je woonkamer roze: streamdatum is bekend

De populairste film van het jaar komt bijna naar je eigen thuisbioscoop. We hebben het dan natuurlijk over Barbie. Deze film verschijnt sneller dan verwacht op de TVOD-streamingdiensten: al op maandag 4 september is het zover. Vanaf dan kun je hem kopen en huren bij onder meer Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

‘Barbie’ is begin september al te streamen

Pas een maand geleden kleurden de bioscopen voor het eerst roze omdat Barbie op het witte doek te bewonderen was. De film, die de boeken in gaat als een van de best bezochte titels in tijden, won de Barbenheimer-battle op het gebied van bezoekersaantallen dik van concurrent Oppenheimer. En binnenkort arriveert hij dus ook al in je eigen thuisbioscoop.

Amazon Prime Video heeft ons laten weten dat zij hem al op maandag 4 september als huur- en koopfilm zullen toevoegen aan het aanbod. Ook bij andere TVOD-diensten als Pathé Thuis verwachten we hem op die datum. Prime Video laat het daar overigens niet bij zitten: ook andere grote bioscoopfilms als The Meg 2 en Insidious 5 voegen ze al in de komende weken toe aan het aanbod. Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke recente films je nog meer bij hen kunt huren en kopen in september.

FilmWeekdagDatum
BarbieMaandag4 september 2023
No Hard FeelingsMaandag4 september 2023
Insidious: The Red DoorMaandag11 september 2023
The Meg 2Maandag17 september 2023

Dit is het verhaal van ‘Barbie’

Barbie houdt van haar leven in Barbieland. Iedere avond is het girls night en iedereen is vrolijk. Maar als ze tijdens een feestje ineens geplaagd wordt door gedachtes over de dood, stort haar perfecte leventje razendsnel in. Wat blijkt? Het kind dat met haar speelt is niet gelukkig en daardoor krijgt ze nu zelf ook last van een existentiële crisis. Ze moet snel naar de echte wereld om dat op te lossen en te zorgen dat ze weer gewoon gelukkig kan zijn.

Barbie is de nieuwste film van de Oscargenomineerde filmmaker Greta Gerwig, die we natuurlijk ook al kennen van Lady Bird en Little Women. De hoofdrollen zijn voor Margot Robbie en Ryan Gosling. Zij worden bijgestaan door een fantastische sterrencast, met te veel namen om hier op te noemen. De film wist behoorlijk wat indruk te maken op het publiek, die erg enthousiast reageerden. Zo vindt 88% van de critici en 83% van de kijkers het een echte aanrader.

🍿 Interesse in vergelijkbare films? ➝ Bekijk hier ons overzicht met 5 films over sterke vrouwen om te zien na Barbie.

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 54 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir
Barbie | Main Trailer

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.