Dit kleine detail in ‘Barbie’ was je vast nog niet opgevallen

Mensen raken er niet over uitgepraat: de nieuwe Barbie-film die sinds een paar weken in de bioscoop draait. De film zit vol met unieke details en kleine (of grote) knipogen. Zo kun je natuurlijk niet om de 2001: A Space Odyssey-verwijzing in de eerste scène heen. Maar was ook dit kleine detail je opgevallen? Let op: dit artikel bevat spoilers.

Een klein detail in ‘Barbie’ dat je vast gemist hebt

Als Barbie gedachtes krijgt over de dood, haar voeten ineens plat blijken te zijn en ze cellulitis ontdekt op haar dijbenen, is het tijd om naar de echte wereld te gaan. Daar moet ze het kind dat met haar speelt zien te vinden. Ze belandt op een middelbare school, waar ze hulp vraagt aan vier meiden. En die kwamen sommige kijkers wel héél bekend voor.

De meiden lijken namelijk wel heel erg op Sasha, Chloe, Jade en Yasmin, de welbekende Bratz-poppen. Hierbij is het natuurlijk ook direct opvallend dat een van de meiden daadwerkelijk Sasha heet. Later, als ze bij haar moeder in de auto stapt, wordt diezelfde Sasha ‘Bunny Boo’ genoemd. Juist, laat dat nou net de bijnaam van de Bratz-pop Sasha zijn. Zo weten we bijna zeker dat dit wel een subtiele knipoog van regisseur Greta Gerwig (Lady Bird) moet zijn. Is het ook gelijk weer duidelijk waarom de vier zo gemeen zijn tegen hun ‘concurrent’ Barbie. Op social media gaan kijkers in ieder geval helemaal los om deze geweldige referentie.

Andere leuke details in ‘Barbie’

Greta Gerwig heeft werkelijk aan alles gedacht. Zo gaat Barbie op een gegeven moment op bezoek bij Weird Barbie en moet ze kiezen tussen een pump en een Birkenstock (zie afbeelding hieronder), een duidelijke verwijzing naar The Matrix.

En op het moment dat Ken gearresteerd wordt zien we zijn mugshot en het bordje met zijn naam. Dat blijkt “and Ken” te zijn. Hieruit wordt nog maar eens duidelijk dat Ken zonder Barbie (want het is natuurlijk “Barbie and Ken”) niet zou bestaan en dit is een belangrijk punt voor zijn karakterontwikkeling door de film heen.

📺 Meer weten over de film? ➝ Lees hier ons artikel met alle informatie over Barbie (2023).

Wanneer is ‘Barbie’ te streamen?

Op dit moment trekt Barbie nog volle zalen en gezien de ongekende populariteit van de film, die samen met Oppenheimer zorgde voor een van de beste bioscoopweekenden in tijden, zal dit nog wel even duren. Mocht jij nou meer van het streamen zijn, dan wil je vast wel weten wanneer de film online verschijnt.

Goed om te weten: de film is inmiddels al in je eigen thuisbioscoop te zien. TVOD-diensten als Pathé Thuis bieden hem sinds 12 september al zonder abonnement aan als ‘Premium’-film. Vanaf 22 november kun je ook er als reguliere huurfilm naar kijken. 👉 Kijk meteen Barbie bij Pathé Thuis.

De film is verder gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en daarom komt hij ook zeker in de toekomst naar HBO Max. Maar wanneer? Dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. De streamingdienst houdt over het algemeen een periode van 70 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, dus in dat geval kunnen we Barbie rond 27 september in hun bibliotheek verwachten. Echter is dit nog niet officieel bevestigd. Zodra we nieuws krijgen, delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen.

Ga direct naar HBO Max 🍿

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 54 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir
Barbie | Main Trailer

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.