‘Barbie’-film met Margot Robbie en Ryan Gosling: alles wat we tot nu toe weten

Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken… Na talloze tekenfilms kunnen we volgend jaar eindelijk naar Greta Gerwigs langverwachte live-actionfilm van Barbie kijken, in de bioscoop en op HBO Max. In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe weten, van het verhaal tot de releasedatum.

Waar gaat Barbie over?

Het script van Barbie is geschreven door de veelgeprezen regisseur Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird) en haar man, filmmaker Noah Baumbach (Marriage Story). Dat belooft veel goeds! In de live-actionfilm staat Barbie’s reis naar zelfontdekking centraal. Wanneer Barbie wegens onconventioneel gedrag uit Barbieland wordt verbannen, gaat ze op zoek naar de echte wereld. Hier realiseert ze zich dat de begrippen ‘perfectie’ en ‘geluk’ niet zijn wat ze ooit dacht.

Hoewel dit behoorlijk clichématig klinkt, wordt het toch verrassend. En dat komt vooral doordat Gerwig aan het roer staat, zo laat Margot Robbie weten in een interview met de Britse Vogue. Hierin zegt ze het volgende:

“Mensen horen over het algemeen Barbie en denken: ‘Ik weet wat voor film dit gaat worden.’ En dan horen ze dat Greta Gerwig het schrijft en regisseert en denken ze: ‘Oh, misschien weet ik het toch niet.'”

Tegen The Hollywood Reporter zei ze al iets soortgelijks, namelijk dat ze het publiek juist iets totaal anders gaan geven dan verwacht wordt. Iets waarvan mensen nu nog niet weten dat ze het willen. Klinkt veelbelovend… Verdere plotdetails zijn er overigens nog niet. Ook is er momenteel nog geen trailer van de film beschikbaar. Wel heeft Warner Bros. Pictures in onderstaande tweet de eerste beelden van Margot Robbie in deze rol gedeeld.

Wie zitten er naast Margot Robbie in de cast van Barbie?

Al in 2019 werd bekendgemaakt dat Margot Robbie (Suicide Squad) in de huid gaat kruipen van de iconische Malibu Barbiepop, nadat namen als Amy Schumer en Anna Hathaway de revue al gepasseerd hadden. De tweevoudig Oscar-genomineerde actrice wordt geflankeerd door Golden Globe-winnaar Ryan Gosling (The Notebook) als Ken. Onlangs deelde Warner Bros. Pictures de eerste beelden van de acteur, mét een gebleekte coupe en meer dan genoeg spray-tan, hieronder te zien.

Dit zijn overigens niet de enige topacteurs die hun opwachting maken in deze film. Zo kruipt Will Ferrell in de huid van de CEO van een speelgoedbedrijf. Ook Kate McKinnon (Saturday Night Live), Marvel-ster Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) en Emmy-winnares America Ferrara (Superstore) zullen we naar alle waarschijnlijkheid terugzien.

Is dat alles? Nee, onlangs zijn ook Sex Education-acteurs Ncuti Gatwa, Connor Swindells en Emma Mackey aan de cast toegevoegd. Net als Issa Rae, Michael Cera, Kingsley Ben-Adir, Rhea Perlman, Emerald Fennell, Ritu Arya, Sharon Rooney, Scott Evans, Ana Cruz Kayne, Alexandra Shipp, Hari Neff, Ariana Greenblatt en Jamie Demetriou. Maar welke rollen ze allemaal spelen, dat is nog geheim.

Wat is de releasedatum Barbie?

We moeten nog wel even geduld hebben. Het duurt namelijk nog tot 21 juli 2023 voordat deze film in de bioscoop verschijnt. Een paar weken daarna kan je de film op streamingdienst HBO Max verwachten. Over het algemeen duurt het na de lancering ongeveer 45 dagen totdat Warner Bros.-films op het video on demand-platform verschijnen. Dit betekent dat we de film ongeveer half augustus vanuit huis kunnen streamen. Tegen die tijd brengen we je uiteraard op de hoogte van de precieze online releasedatum, via onze website, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Barbie is overigens niet de enige grote film die in de komende jaren op HBO Max verschijnt. Eerder hebben we al een artikel geschreven over de grote releases van Warner Bros. van de komende jaren, met titels als Wonka (2022), The Flash (2023) en Aquaman and the Lost Kingdom (2023).


Synopsis: Warner Bros. Pictures
Bronnen: Vogue en The Hollywood Reporter
Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.