‘Barbie’ met Margot Robbie draait nu in de bioscoop (en dit moet je erover weten)

Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken… Na talloze tekenfilms kunnen we vandaag eindelijk naar Greta Gerwigs langverwachte live-actionfilm van Barbie kijken, in de bioscoop en later op Pathé Thuis en HBO Max. In dit artikel vertellen we je alles wat we erover weten, van het verhaal tot de releasedatum.

Waar gaat ‘Barbie’ over?

Het script van Barbie is geschreven door de veelgeprezen regisseur Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird) en haar man, filmmaker Noah Baumbach (Marriage Story). Dat belooft veel goeds! In de live-actionfilm staat Barbies reis naar zelfontdekking centraal. Wanneer Barbie een poort opent tussen Barbieland en de echte wereld en niet meer perfect blijkt te zijn, probeert ze dit wanhopig recht te zetten. Het hele gebeuren veroorzaakt een behoorlijk existentiële crisis. Ook Ken kampt hier mee.

Hoewel dit behoorlijk clichématig klinkt, wordt het toch verrassend. En dat komt vooral doordat Gerwig aan het roer staat, zo laat Margot Robbie weten in een interview met de Britse Vogue. Hierin zegt ze het volgende:

🗣️“Mensen horen over het algemeen Barbie en denken: ‘Ik weet wat voor film dit gaat worden.’ En dan horen ze dat Greta Gerwig het schrijft en regisseert en denken ze: ‘Oh, misschien weet ik het toch niet.'”
– Margot Robbie

Tegen The Hollywood Reporter zei ze al iets soortgelijks, namelijk dat ze het publiek juist iets totaal anders gaan geven dan verwacht wordt. Iets waarvan mensen nu nog niet weten dat ze het willen. Klinkt veelbelovend…

Is er al een trailer?

Yes! De officiële trailer is een tijdje geleden door Warner Bros. Pictures gedeeld. De film belooft kleurrijk, absurdistisch en heel grappig te worden, als we de eerste beelden mogen geloven.

Wie zitten er naast Margot Robbie in de cast van ‘Barbie’?

Al in 2019 werd bekendgemaakt dat Margot Robbie (Suicide Squad) in de huid gaat kruipen van de iconische Malibu Barbiepop, nadat namen als Amy Schumer en Anna Hathaway de revue al gepasseerd hadden. De tweevoudig Oscar-genomineerde actrice wordt geflankeerd door Golden Globe-winnaar Ryan Gosling (The Notebook) als Ken.

Dit zijn overigens niet de enige topacteurs die hun opwachting maken in deze film. Zo kruipt Will Ferrell in de huid van de CEO van een speelgoedbedrijf. Ook Kate McKinnon (Saturday Night Live), Marvel-ster Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), en Emmy-winnares America Ferrara (Superstore) zullen te zien zijn.

Is dat alles? Nee, onlangs zijn ook Sex Education-acteurs Ncuti Gatwa, Connor Swindells en Emma Mackey en Bridgerton-actrice Nocola Coughlan aan de cast toegevoegd. Net als Helen Mirren, Issa Rae, Michael Cera, Kingsley Ben-Adir, Rhea Perlman, Emerald Fennell, Ritu Arya, Sharon Rooney, Scott Evans, Ana Cruz Kayne, Alexandra Shipp, Hari Neff, Ariana Greenblatt en Jamie Demetriou. Ook zangeres Dua Lipa speelt een rol. De verschillende Barbies en Kens zie je hieronder.

Wat is de releasedatum ‘Barbie’?

Op 19 juli 2023 verscheen de film in de bioscoop. Een tijdje daarna kan je de film op streamingdienst HBO Max verwachten. Over het algemeen duurt het na de lancering ongeveer 2,5 maand totdat Warner Bros.-films op het video on demand-platform verschijnen. Dit betekent dat we de film waarschijnlijk begin oktober vanuit huis kunnen streamen. Tegen die tijd brengen we je uiteraard op de hoogte van de precieze online releasedatum, via onze website, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Barbie is niet de enige grote film die in de komende jaren op HBO Max verschijnt. Eerder hebben we al een artikel geschreven over de grote releases van Warner Bros. van de komende jaren, met titels als Wonka (2023) en Aquaman and the Lost Kingdom (2023).

Overigens is Barbie al wel bij TVOD-diensten als Pathé Thuis zonder abonnement te zien vanaf dinsdag 12 september als PVOD-titel. Vervolgens wordt hij vanaf 22 november ook als reguliere huurfilm aangeboden wordt. 👉 Kijk meteen Barbie bij Pathé Thuis.

Wat vinden de eerste kijkers?

Inmiddels zijn er al heel wat Pink Nights geweest en hebben de eerste recensenten de film natuurlijk ook al mogen bewonderen. De eerste reacties stromen dan ook binnen en die zijn tot nu toe erg positief. 89% van de recensenten beoordeelt de film op Rotten Tomatoes goed. Zo wordt Barbie door een van hen nu al “de grappigste film van het jaar” genoemd en lezen we meerdere malen dat je hem zeker twee keer moet bekijken om alle hilarische grapjes en verwijzingen goed mee te krijgen. Inmiddels stromen de lovende reacties op social media ook binnen:

Meer informatie over de film

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

TitelBarbie
Jaar2023
SoortFilm
DuurOnbekend
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurGreta Gerwig
CastMargot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.