Komt er een ‘Barbie 2’? – Releasedatum, trailer en meer

De populairste film van 2023 was zonder meer Barbie. Het verhaal over de welbekende Malibu-pop bracht ons naar Barbieland en introduceerde verschillende personages. Maar zitten er nog meer verhalen in het vat? Oftewel: komt er een Barbie 2? In dit artikel lees je alles wat we hier tot nu toe over weten.

‘Barbie’ was een ware kaskraker

In 2023 kon je niet om Barbie heen. De film met Margot Robbie en Ryan Gosling wist miljoenen kijkers naar de bioscoop te lokken en was een waar fenomeen, zeker vanwege de Barbenheimer-strijd met concurrent Oppenheimer. Barbie werd daarnaast genomineerd voor acht Oscars en won er eentje.

Het verhaal draait om Barbie, die een perfect leven leidt in Barbieland… tot ze ineens wordt geplaagd door gedachtes over de dood. En dat niet alleen: ze blijkt ook last te hebben van cellulitis en platte voeten. Dat komt doordat het kind dat met haar speelt niet gelukkig is. Barbie zal naar de echte wereld moeten om dat recht te zetten.

Krijgt ‘Barbie’ een vervolg?

Maar wordt de hype nog vervolgd? Veel mensen vragen zich af of er een Barbie 2 komt. En die kans blijkt ineens best aanwezig. Na de Oscaruitreiking vertelde regisseur Greta Gerwig namelijk aan Deadline dat de mogelijkheid zeker nog open ligt. “Ik sluit niks uit, ik zou het graag willen doen,” zei ze. Klinkt goed! Helaas zullen we een officiële bevestiging moeten afwachten om te weten of we écht uit kunnen kijken naar een vervolg.

Wanneer is ‘Barbie 2’ te zien?

Áls er al een Barbie 2 komt, dan gaat dat waarschijnlijk nog wel een tijdje duren. Greta Gerwig zal er waarschijnlijk al regisseur bij zijn en zij is eerst nog bezig met andere projecten, zoals twee Chronicles of Narnia-films voor Netflix.

Bovendien moeten er eerst nog gesprekken gevoerd worden met Warner Bros. en Mattel en weten we helemaal niet of er al een script klaarligt. En dan neemt het filmen en editen natuurlijk ook heel wat tijd in beslag. We weten op dit moment dus nog niet wanneer we Barbie 2 eventueel zouden kunnen verwachten, mocht er groen licht komen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week.

Verhaal en trailer van ‘Barbie’

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Wanneer Stereotype Barbie plotseling imperfecties krijgt, begint ze aan een avontuurlijke reis door de echte wereld.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.