Barbenheimer-strijd gaat door: ‘Barbie’ én ‘Oppenheimer’ nu te streamen

Je kon er deze zomer niet omheen: Barbenheimer, oftewel de strijd tussen Barbie en Oppenheimer. Aan de ene kant had je de vrolijke, extravagante komedie met Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken, aan de andere kant de zwart-witte biopic van Christopher Nolan over de maker van de atoombom. Eerder zetten we al op een rijtje wie de Barbenheimer-strijd nu eigenlijk gewonnen heeft, maar wil je zelf nog een mening vormen, dan kan dat vanaf eindelijk van de bank. Op Pathé Thuis zijn beide films nú te streamen.

Barbie vs. Oppenheimer: wie wint de strijd?

In Barbie belandt ’s werelds bekendste pop in een existentiële crisis als ze ineens putjes in haar dijen ontdekt en sombere gedachtes krijgt. Ze besluit naar de ‘echte’ wereld te reizen om het verdrietige kindje te vinden dat ervoor zorgt dat ze zich zo slecht voelt. Als ze Ken meeneemt, raakt hij geïnspireerd door de patriarchale hiërarchie. Oppenheimer draait juist om Robert J. Oppenheimer, die de atoombom ontwikkelde en daarmee de manier van oorlogsvoering voorgoed veranderde.

De films verschenen in juli bijna op hetzelfde moment in de bioscoop en onder filmliefhebbers leefde al snel de #Barbenheimer-hype op. Welke film de strijd gewonnen heeft, is lastig te zeggen. Barbie was succesvoller, Oppenheimer scoort met een 8,5 op IMDb hoger dan Barbie, die ‘slechts’ een 7 krijgt. Het zijn allebei aanraders, zouden we zeggen. En gelukkig kun je ze nú streamen.

Beide films staan nu op Pathé Thuis

Op woensdag 22 november voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis Oppenheimer toe aan het aanbod. Je kunt hem vanaf vandaag kopen, of ervoor kiezen om enkele weken te wachten en de film dan voor een lagere prijs te huren. Barbie was al een tijdje te koop en is sinds vanmorgen juist te huur voor slechts €4,99.

Koop je deze films bij Pathé Thuis, dan blijven ze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt ze dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnen de films vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Oppenheimer en Barbie en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’

Barbie

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Wanneer Stereotype Barbie plotseling imperfecties krijgt, begint ze aan een avontuurlijke reis door de echte wereld

Bekijk direct Barbie 🤩

Oppenheimer

Wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject, waarvoor hij met een groep wetenschappers de atoombom ontwikkelt.

Bekijk direct Oppenheimer 💣


Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.