Kijkers raken niet uitgepraat over déze bizarre horror: “Een van de engste films in tijden”

Ieder jaar is er wel een horror die bestempeld wordt als “de engste film van het jaar”. In 2022 was dat absoluut Barbarian. Deze film is echt een aanrader voor iedereen die houdt van bizarre horrorfilms, als we de reacties van kijkers mogen geloven. Je bekijkt hem op Disney+ en Pathé Thuis.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat de doodenge horrorfilm ‘Barbarian’ over

Barbarian is zo’n film die je het beste met zo min mogelijk voorkennis kunt gaan bekijken. De synopsis houden we dus kort. Het draait om Tess, die voor een sollicitatie in een andere stad gaat overnachten en ’s nachts in haar Airbnb een vreemde man aantreft.

Recensenten zijn erg enthousiast over de film. Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes krijgt Barbarian dan ook een goede score van 93%. De hoofdrollen worden vertolkt door Georgina Campbell (Black Mirror), Bill Skarsgård (broer van en vooral bekend als Pennywise de Clown uit de meest recente It-reeks) en Justin Long (Die Hard 4).

Kijkers zijn enthousiast over de film

Naast critici zijn ook veel kijkers positief over de film. Zo noemt één kijker dit “een van de engste films in tijden” en zegt een ander “echt genoten” te hebben. Hieronder vind je een greep uit de reacties op social media.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de filmpagina van Barbarian op Disney+. Ook op Pathé Thuis kun je hem zien.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.