Gruwelijke horrorfilm komt binnenkort naar Netflix

Horrorfanaten, opgelet! Een van de engste horrorfilms van de afgelopen vijf jaar komt komende maand eindelijk naar Netflix. We hebben het over Barbarian. Deze horror wist in 2022 filmliefhebbers te verrassen en angst aan te jagen. Het werd toen onder meer de “beste horrorfilm van het jaar” genoemd.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Barbarian’ komt in juli naar Netflix

Een jonge vrouw vertrekt naar een andere stad voor een belangrijke sollicitatie. Ze boekt een overnachting in een Airbnb, maar bij aankomst blijkt dit niet helemaal goed te zijn gegaan. Een man heeft zijn intrek al genomen in ‘haar’ woning en weigert te vertrekken. De hoofdrollen worden gespeeld door Georgina Campbell (Black Mirror), Bill Skarsgård (It) en Justin Long (Die Hard 4).

Volgende maand is het zover. Netflix voegt Barbarian op donderdag 4 juli toe aan het aanbod. Meer weten over de nieuwste films en series? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

→ Kun je niet wachten? Bekijk direct Barbarian op Amazon Prime Video 😱

3 redenen om ‘Barbarian’ te kijken

1️⃣ De horrorfilm is zeer onvoorspelbaar. We hebben de synopsis hierboven dan ook kort gehouden, zodat je zeker verrast wordt tijdens het kijken. Regisseur Zach Cregger gooit er een hoop onverwachte wendingen tegenaan.​

2️⃣ Er wordt een erg beklemmende sfeer neergezet, die ondersteund wordt door het sterke acteerwerk van de hoofdpersonages. Zo speelt Bill Skarsgård een hoofdrol. Horrorliefhebbers kennen hem misschien wel als Pennywise the Clown uit de nieuwste It-reeks.

3️⃣ Veel kijkers waren erg te spreken over de film. Zo vindt 93% van de critici op Rotten Tomatoes Barbarian een aanrader en geven vele filmliefhebbers op social media aan dat het een bloedstollende film is. Bekijk hieronder een greep uit de reacties.

Verhaal en trailer van de film

Een jonge vrouw boekt een huurwoning, omdat ze naar Detroit afreist voor een sollicitatiegesprek. Wanneer ze laat in de avond arriveert, ontdekt ze dat het huis dubbel is geboekt en een vreemde man er al verblijft. Tegen haar intuïtie in besluit ze de nacht door te brengen in het huis, maar ontdekt al snel dat er veel meer te vrezen is dan alleen een onverwachte huisgast.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.