Angstaanjagende horrorfilm ‘Barbarian’ vandaag al online te zien

De film werd door recensenten omschreven als “de engste film van het jaar” en “de beste horrorfilm van 2022”. We hebben het natuurlijk over Barbarian. Een ruime maand geleden was deze angstaanjagende horrorthriller voor het eerst op het witte doek te bewonderen en vandaag is hij al naar je eigen thuisbioscoop gekomen. Op woensdag 21 december voegde Disney+ hem namelijk toe aan haar aanbod.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waar gaat geprezen horrorfilm ‘Barbarian’ over?

Recensenten zijn het erover eens: Barbarian is misschien wel de engste film die je dit jaar gaat zien. Hun enthousiasme vertaalt zich in een waanzinnig goede score op de Tomatometer van recensiewebsite Rotten Tomatoes: 92%, met een gemiddelde van een 7,5 uit 10. Vooral de originaliteit, de grandioze plottwists en de onder het oppervlakte sluimerende boodschap worden geprezen.

Het is het beste om met zo min mogelijk informatie naar deze film te gaan kijken, dus we houden de samenvatting hier kort. Een jonge vrouw komt ’s nachts aan in Detroit en treft in haar Airbnb een vreemde man aan. De woning blijkt dubbel geboekt. Wat er daarna gebeurt verklappen we dus nog niet, maar dat het angstaanjagend wordt is zeker. De hoofdrollen worden gespeeld door Georgina Campbell (Black Mirror), Bill Skarsgård (broer van en vooral bekend als Pennywise de Clown uit de meest recente It-reeks) en Justin Long (Die Hard 4).

‘Barbarian’ is sinds 21 december te zien op Disney+

Disney+ zet films van hun eigen filmstudio’s de laatste tijd gemiddeld 49 dagen na de bioscooppremière online. Ook met Barbarian is dit zo; al is deze er zelfs een dagje eerder en kun je er dus na 48 dagen al van genieten. Op woensdag 21 december is de film namelijk toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst.

Er komen in december overigens nog veel meer grote titels naar Disney+, waaronder de door een topcast gedragen misdaadfilm Amsterdam. Deze film met onder meer Margot Robbie, Christian Bale, Rami Malek en John David Washington is vanaf 28 december te streamen.

Verhaal en informatie van de film ‘Barbarian’ (2022)

Een jonge vrouw boekt een huurwoning, omdat ze naar Detroit afreist voor een sollicitatiegesprek. Wanneer ze laat in de avond arriveert, ontdekt ze dat het huis dubbel is geboekt en een vreemde man er al verblijft.

TitelBarbarian
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 42 minuten
TaalEngels
CategorieHorror
RegisseurZach Cregger
CastGeorgina Campbell, Bill Skarsgård, Matthew Patrick Davis, Justin Long, Richard Brake, Jaymes Butler, Kurt Braunohler

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.