Barbaren seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Netflix lijkt met de komst van de Duitstalige serie Barbaren, in het Engels bekend als “Barbarians”, een nieuw kijkcijferkanon binnengehaald te hebben. Sinds 23 oktober 2020 is de serie de zien op de streamingdienst. Net als bij de serie Vikings, maak je in deze serie kennis met een flinke dosis historisch geweld gecombineerd met een mooie verhaallijn en prachtige beelden. Nu zijn fans over de hele wereld laaiend enthousiast nu bekend is dat de cast terug zal keren voor een vervolgseizoen van de serie. Lees hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Barbaren seizoen 2 op Netflix!

Waar gaat het verhaal van Barbaren over?

De beroemde slag in het Teutoburger Woud, waarbij Germaanse krijgers de opmars van het Romeinse Rijk naar het noorden in 9 n. Chr. tot staan brachten, staat in het middelpunt van “De Barbaren”.

Titel: Barbaren
Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen
Categorie: Actie, Avontuur, Drama
Cast: Gaetano Aronica, Bence Ferenczi, Jeanne Goursaud
IMDb: Bekijk direct op IMDb
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Meer over Barbaren op Streamwijzer vind je hier

Als je Barbaren leuk vindt, wil je deze films en series waarschijnlijk ook kijken

The Finest Hour (2016)

The Forgotten Army (1 seizoen)

Wanneer komt Barbaren seizoen 2 op Netflix Nederland?

Wanneer komt Barbaren seizoen 2 op Netflix Nederland?

Op dit moment weten we nog niet wanneer het tweede seizoen van Barbaren zal worden gepubliceerd, maar enkel dat met een tweet van Netflix Duitsland is bekendgemaakt dat het er zal komen. Naar schattingen online zal het echter niet online verschijnen voor eind 2021. Zodra meer nieuws over de release datum van deel 2 bekend is, zal het via je mail bekendgemaakt worden.

→ Vergelijkbare series met Barbaren vind je hier 🍿

Komt er een Barbaren seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niet bekend of er een derde deel zal volgen van Barbaren. Bij nieuws, zal het direct op Streamwijzer’s website verschijnen.

Welke teaser of trailer is er van Barbaren seizoen 2?

Er is nog geen teaser of trailer van het tweede seizoen van “Barbarians”, maar natuurlijk wel van deel 1 van de serie!

Barbarians | Official Teaser | Netflix

Meer informatie over de serie

Voor de diehard fans hebben we antwoorden op een paar veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Hier maak je kennis met de geschiedenis van de Barbaren en Romeinen waarop deze populaire Netflix serie gebaseerd is.

Wie zitten er in de cast van Barbaren?

Veel fans zijn vooral benieuwd naar de cast van deze nieuwe populaire Netflix serie. Een combinatie van keiharde krijgers en bloedmooie personages, zorgt voor oogstrelende beelden en fantastische gevechten. De volledige cast vind je op de IMDb pagina van de serie, maar hieronder zie je drie van de meest spraakmakende personages: Thusnelda (Jeanne Goursaud), Arminius (Laurence Rupp) en Folkwin Wolfspeer (David Schütter).

Thusnelda – Jeanne Goursaud

Kijk gerust even rond op de Instagram pagina van deze Duitse schone. Naast het feit dat ze een waanzinnige actrice is, is ze namelijk ook gewoon een prachtige vrouw. Ze doet ietwat denken aan de geliefde Katheryn Winnick die de rol van Lagertha vertolkt in de serie Vikings en weet de harten van veel kijkers te veroveren.

Arminius – Laurence Rupp

Deze hunk vertelt het verhaal van Arminius, één van de belangrijkste rollen in de serie. Vind jij hem lijken op zijn karakter?

Folkwin Wolfspeer – David Schütter

Volgens ons zegt de onderstaande tweet genoeg over de reden dat Folkwin populair is bij het streamende publiek van de barbaarse serie.

Wat is de definitie van een barbaar eigenlijk?

Volgens Wikipedia is een barbaar een onbeschaafd, onderontwikkeld persoon en komt van het Oudgriekse barbaros (βάρβαρος). Het is een klanknabootsing van de onverstaanbare talen die vreemdelingen spraken in de oren van de oude Grieken; het klonk als gebrabbel.

Is er ook een film van de serie Barbaren?

Nee, er is enkel een serie van Barbaren die door Netflix geproduceerd is. Wel kun je een andere titel over de barbaren kijken: de film Conan The Barbarian is hier op Bol.com en hier op Amazon.nl te vinden of anders hier bij Apple TV+.

Waar ligt het Teutoburgerwald, waar de serie zich afspeelt?

Zoals hierboven te zien, is het Teutoburgerwoud (in het Duits het Teutoburgerwald genoemd) te vinden tussen de grote steden Dortmund en Hannover. Het Teutoburgerwoud is een bergrug die met als hoogste punt de Barnacken op 446 meter hoogte heeft. Zowel de deelstaten Nedersaksen als Noordrijn-Westfalen vallen onder het gebied waartoe het Teutoburgerwoud behoort. Het gaat om een nationaal park in Duitsland met aanvullende natuurbeschermende maatregelen.

Zou je het graag eens willen bezoeken? Dat is makkelijk mogelijk. Het kost je slechts een ritje van 3:15 uur vanaf Utrecht of 2:00 uur vanaf de grens van Nederland met Duitsland.

Op basis van welke gebeurtenissen in de geschiedenis is de serie Barbaren ontstaan?

Van de Slag bij het Teutoburgerwoud weten we dat het gaat om een veldslag die plaatsvond in het jaar 9 na Christus. Dit was tijdens het bewind van de Romeinse keizer Augustus. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurde deze strijd van 9 tot en met 11 september in dat jaar, volgens onze huidige kalender.

Waar vind ik een review van de serie Barbarians?

Online zijn verscheidene reviews te vinden, maar wij zouden graag verwijzen naar de meest upvoted recensie van IMDb. Die is, vrij vertaald, hieronder te vinden. Ook lees je wat verder een paar van de meest bekeken commentaren via Twitter.

Review Barbaren

“Barbaren is een ambitieuze poging om verhalen te vertellen uit de meest fascinerende tijd van de Europese geschiedenis. Die worden nooit verteld.

Technisch gezien is het een van de beste historische drama’s die er zijn. Kleding, huizen, wapens, pantsers, kapsels en dergelijke, deze show heeft de beste poging ooit gedaan om het goed te doen of om een goede interpetatie te maken van de kleine gegevens die er bestaan.

Doubleplussuperextra goed voor de taal. De Duitsers spreken Duits, de Romeinen spreken Latijn. Fantastisch! Zeer meeslepend en zeer interessant.

Waar de show mee faalt is het herscheppen van de Duitse samenleving en de waardesystemen van de dag. Iets wat extreem moeilijk en riskant zou zijn geweest om te doen, het had kunnen omslaan in een griezelige flop die iedereen beledigt. In plaats daarvan maakt de show een compromis tussen hedendaagse gevoeligheden en wat giswerk van vroegere samenlevingen. Ik denk dat dit aanvaardbaar is. En zeker, het girl power aspect van de show is een knipoog naar de wakkere cultuur. Maar de Duitsers van vroeger vertelden wel verhalen over heldhaftige dames. En in ieder geval zijn we gespaard gebleven van de schildmaagdelijke pelotons van de tv-show Vikings. Hier hebben we gewoon het spelen van één buitengewone vrouw die in de geschiedenis wordt genoemd.

Het casten is ook erg goed. Niets verpest een show meer dan slechte casting en hier hebben ze het goed. Tushnelda is bijzonder goed gecast.

Wat mij een beetje stoort is de leeftijd van de mensen in de show, te veel oude mensen, te weinig jonge mensen, te weinig kinderen. Een tip voor een toekomstige show is om zich te laten inspireren door een harde, door oorlog verscheurde plek in de derde wereld in plaats van de hedendaagse Europese of Amerikaanse samenleving met dit aspect. De Duitsers van 0 n.C. waren een volk dat krioelde van de jeugd en het leven. Niet een oude stervende.

Over het geheel genomen, zeer goede inspanning, zeer aangenaam resultaat. Hopend op meer!

Commentaar op Twitter

Is het ook mogelijk om een DVD of Blu-ray van de serie aan te schaffen?

Helaas betreft het hier een Netflix Original, waardoor je geen DVD of Blu-ray van de serie aan kunt schaffen. Wel zijn hieronder een paar DVD’s en Blu-rays van Bol.com te vinden die je waarschijnlijk tof vindt als je Barbaren een leuke serie vond.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.