Tweede seizoen van ‘Barbaren’ is vanaf vandaag te zien op Netflix

Netflix lijkt met de komst van de Duitstalige serie Barbaren, in het Engels bekend als Barbarians, een nieuw kijkcijferkanon binnengehaald te hebben. Sinds oktober 2020 is de serie de zien op de streamingdienst. Net als bij Vikings maak je in deze serie kennis met een flinke dosis historisch geweld gecombineerd met een mooie verhaallijn en prachtige beelden. Nu zijn fans over de hele wereld laaiend enthousiast nu bekend is dat de cast terug zal keren voor een vervolgseizoen van de serie. Lees hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Barbaren seizoen 2 op Netflix.

Waar gaat het verhaal van Barbaren over?

Seizoen 2 van ‘Barbaren’ speelt zich af in het jaar na de Varusslag. De Romeinse troepen zijn sterker dan ooit teruggekeerd naar Germanië en Ari wordt opnieuw geconfronteerd met zijn Romeinse verleden. Zijn broer heeft zich bij de Romeinen aangesloten om Ari te straffen voor zijn verraad aan Rome. Terwijl Thusnelda en Ari hun krachten bundelen om de stammen tegen Rome te verenigen, daagt Folkwin op onheilspellende wijze de goden uit.

TitelBarbaren / Barbarians
Jaar2020-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalDuits
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb7,2 uit 25.000 stemmen
MakersArne Nolting, Jan Martin Scharf, Andreas Heckmann
CastLaurence Rupp, David Schütter, Jeanne Goursaud, Daniel Donskoy, Murathan Muslu, Cynthia Micas, Bernhard Schütz, Katharina Heyer, Alessandro Fella, Giovanni Carta

Wanneer komt Barbaren seizoen 2 op Netflix Nederland?

Vanaf vrijdag 21 oktober 2022 is het tweede seizoen van Barbaren te zien op Netflix in Nederland. Om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd verschijnt het volledige seizoen in één keer online.

Komt er een Barbaren seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niet bekend of er een derde deel zal volgen van Barbaren. Bij nieuws zal het direct op Streamwijzer’s website en social media kanalen verschijnen.

Welke teaser of trailer is er van Barbaren seizoen 2?

Hieronder bekijk je direct de trailer van het tweede seizoen van Barbarians.

Meer informatie over de serie

Voor de diehard fans hebben we antwoorden op een paar veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Hier maak je kennis met de geschiedenis van de Barbaren en Romeinen waarop deze populaire Netflix serie gebaseerd is.

Wat is de definitie van een barbaar eigenlijk?

Volgens Wikipedia is een barbaar een onbeschaafd, onderontwikkeld persoon en komt van het Oudgriekse barbaros (βάρβαρος). Het is een klanknabootsing van de onverstaanbare talen die vreemdelingen spraken in de oren van de oude Grieken; het klonk als gebrabbel.

Is er ook een film van de serie Barbaren?

Nee, er is enkel een serie van Barbaren die door Netflix geproduceerd is. Wel kun je een andere titel over de barbaren kijken: de film Conan The Barbarian uit 1982 is hier op Disney+, hier op Bol.com en hier op Amazon.nl. De gelijknamige film uit 2011 kijk je momenteel op HBO Max.

Waar ligt het Teutoburgerwald, waar de serie zich afspeelt?

Zoals hierboven te zien, is het Teutoburgerwoud (in het Duits het Teutoburgerwald genoemd) te vinden tussen de grote steden Dortmund en Hannover. Het Teutoburgerwoud is een bergrug die met als hoogste punt de Barnacken op 446 meter hoogte heeft. Zowel de deelstaten Nedersaksen als Noordrijn-Westfalen vallen onder het gebied waartoe het Teutoburgerwoud behoort. Het gaat om een nationaal park in Duitsland met aanvullende natuurbeschermende maatregelen.

Zou je het graag eens willen bezoeken? Dat is makkelijk mogelijk. Het kost je slechts een ritje van 3:15 uur vanaf Utrecht of 2:00 uur vanaf de grens van Nederland met Duitsland.

Op basis van welke gebeurtenissen in de geschiedenis is de serie Barbaren ontstaan?

Van de Slag bij het Teutoburgerwoud weten we dat het gaat om een veldslag die plaatsvond in het jaar 9 na Christus. Dit was tijdens het bewind van de Romeinse keizer Augustus. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurde deze strijd van 9 tot en met 11 september in dat jaar, volgens onze huidige kalender.

Commentaar op Twitter