Geprezen dramafilm ‘The Banshees of Inisherin’ is nu te zien via Pathé Thuis

Vannacht was het tijd voor de 95ste Oscaruitreiking. De film The Banshees of Inisherin mocht helaas geen beeldjes mee naar huis nemen, maar was wel voor negen Oscars genomineerd. Absoluut een aanrader dus! Heb jij hem gemist in de bioscoop en zou je hem toch graag nog willen zien? Pathé Thuis voegde de dramafilm op zondag 12 maart toe aan haar aanbod, waardoor je hem nu zonder abonnement kunt streamen.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Dit is waarom je de geprezen film ‘The Banshees of Inisherin’ moet zien

The Banshees of Inisherin was een van de grote kanshebbers om een gouden beeldje mee naar huis te nemen tijdens de Oscars van 2023. Hoewel ze uiteindelijk nét misgrepen, de grote prijswinnaar was Everything, Everywhere, All At Once met maar liefst zeven Oscars, blijkt dit alsnog een echte aanrader. Zowel kijkers als critici zijn namelijk erg over de dramafilm te spreken, zoals je kunt zien aan de hoge score op IMDb (7,8 uit 158.000 stemmen) en Rotten Tomatoes (maar liefst 96% op de Tomatometer). Vooral het acteerwerk van hoofdrolspelers Colin Farrell (The Batman) en Brendan Gleeson (Harry Potter-reeks), de perfecte balans tussen tragiek en komedie en de grandioze dialogen worden geprezen.

Maar waar gaat het precies over? Pádraic en Colm zijn al jaren beste vrienden, totdat Colm ineens besluit dat hij niet meer met Pádraic wil praten. Als Pádraic het tóch waagt een woord met hem te reppen, snijdt hij één van zijn vingers eraf. Ondanks dit eigenaardige dreigement besluit Pádraic alles op alles zetten om de vriendschap te redden.

THE BANSHEES OF INISHERIN | Official Trailer | Searchlight Pictures

‘The Banshees of Inisherin’ is nu te zien bij Pathé Thuis

Op zondag 12 maart 2023 voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de dramafilm toe aan haar aanbod. Vanaf dat moment kun je hem kopen voor €15,99. Je kunt er ook voor kiezen om een tijdje te wachten en de film vanaf dinsdag 25 april voor een lagere prijs huren.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

TitelThe Banshees of Inisherin
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
IMDb7,8 uit 158.000 stemmen
RegisseurMartin McDonagh
CastColin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.