Een van de beste series ooit staat nu op Netflix

Kijkers zijn het erover eens: Band of Brothers is een van de beste series die er ooit gemaakt is. De serie was eerst altijd alleen op HBO Max te zien, maar daar komt vandaag verandering in. Ook streaminggigant Netflix heeft de geprezen titel namelijk zojuist aan het aanbod toegevoegd.

‘Band of Brothers’ is een van de beste series aller tijden

Band of Brothers stamt alweer uit 2001 en is met een 9,4 op IMDb een van de beste series die volgens kijkers ooit gemaakt is. Alleen Breaking Bad is beter.

De serie is een project van Tom Hanks en Steven Spielberg en vertelt het verhaal van een aantal soldaten tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. We volgen de East Company van het Amerikaanse Leger, de 101st Airborne Division. Het complete verhaal, van de training in Amerika tot het einde van de oorlog, wordt in deze indrukwekkende tiendelige serie getoond. Band of Brothers ging naar huis met meerdere Emmy Awards en een Golden Globe.

Steeds meer grote titels van HBO Max verhuizen

Dat Band of Brothers nu ineens op Netflix verschijnt is niet gek. HBO Max heeft namelijk om financiële redenen besloten de exclusiviteit voor bepaalde grote titels op te geven en de licenties te verkopen. Zo verschenen Dune: Part One en The Matrix Resurrections al op Amazon Prime Video en kwamen series als Ballers en Insecure naar Netflix.

Ook de populaire serie True Blood wordt binnenkort in het aanbod van de streaminggigant verwacht. Op zondag 1 oktober is het zover. Welke series en films in de toekomst nog meer de overstap gaan namen is nog niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat het hier niet bij blijft. We houden je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtje via je mail.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over ‘Band of Brothers’

Gewone mannen, meegesleurd in het meest buitengewone conflict aller tijden. Tom Hanks, Steven Spielberg en HBO brengen het onwaarschijnlijke verhaal van Easy Company, een elite-eenheid van Amerikaanse parachutisten tijdens WOII.

TitelBand of Brothers
SoortSerie
Jaar2001
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb9,4 uit 494.000 stemmen
MakersSteven Spielberg, Tom Hanks
CastScott Grimes, Damian Lewis, Ron Livingston, Shane Taylor, Donnie Wahlberg, Peter Youngblood

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.