Een stroper in de Verenigde Staten is naast een jaar celstraf veroordeeld tot het maandelijks kijken van kinderfilm Bambi (1942). Hij heeft zich schuldig gemaakt aan het illegaal doden van meerdere honderden herten.

Het onderzoek naar de stroper heeft maanden geduurd. Uiteindelijk heeft de zoektocht geleid tot de arrestatie van de stroper met twee van zijn familieleden, meldt Springfield News-Leader. Wat extra cru is aan de situatie is dat de stropers alleen de kop van de illegaal gedode dieren meenamen. De lichamen lieten zij wegrotten in de natuur, vertellen de aanklagers.

Op of voor de 23ste van december dit jaar zal de eerste bezichtiging van Walt Disney-film Bambi uit 1942 plaats moeten vinden, laat de rechter weten. Daarna zal er minstens maandelijks naar de film gekeken moeten worden. In de film Bambi wordt de moeder van het jonge hertje gedood door een jager.

De aanklager vertelt dat het hier gaat om een van de grootste zaken betreffende stropers ooit in de staat Missouri. Het is niet exact bekend hoeveel herten door de stropers gedood zijn, maar de lokale autoriteiten spreken van enkelen honderden.

Wie nu vindt dat hij ook Bambi zal moeten kijken treft op de streamingdiensten in Nederland helaas geen geluk. Op zowel Netflix, als Videoland, Ziggo GO en Amazon Prime is Bambi (1942) helaas niet te zien op dit moment.

🚨 Zoek je het volledige online aanbod van alle streaming services? Klik dan hier!