Kickbokslegende Badr Hari keert terug in de ring tijdens GLORY 88

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort zal kickbokslegende Badr Hari eindelijk terugkeren in de Glory-ring. Tijdens GLORY 88 zal de vechter op zaterdag 9 september 2023 in het ‘Dome de Paris’ strijden tegen James McSweeney. Er staat veel op het spel voor Badr, want bij winst knokt de icoon zich veilig voor de GLORY Heavyweight Grand Prix in december. We zetten alles over de return van de kickbokser op een rij en laten je uiteraard weten waar je het evenement op tv en online kijken kunt.

🚨 Weten welke nieuwe films, series en sportuitzendingen er nog aankomen op Videoland? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Videoland per maand.

Laatste duel van Badr Hari in oktober 2022

De Marokkaans-Nederlandse kickbockser was vorig jaar oktober voor het laatst actief tijdens zijn gevecht tegen Alistair Overeem in de Arnhemse Gelredome. De 38-jarige vechter verloor deze battle, maar de overwinning van zijn tegenstander werd na afloop ongeldig verklaard wegens het gebruik van doping. Het duel kende daardoor geen winnaar. Overeem moest zelfs een deel van zijn vechtgage inleveren en de kickbokser werd voor 12 maanden geschorst.

COLLISION 4: Alistair Overeem vs. Badr Hari 3 - Full Fight

Badr keert terug tijdens GLORY 88

Hoewel Badr Hari na afloop van het gevecht met Alistair Overeem zijn pensioen aankondigde, werd al snel duidelijk dat stoppen er op dit moment nog niet in zit. Na elf maanden afwezig te zijn geweest, staat tijdens GLORY 88 het langverwachte duel tussen Badr Hari en James McSweeney op de planning. Er staat veel op het spel, want de winnaar van het gevecht kan zich kwalificeren voor de Grand Prix eind dit jaar. Hierbij nemen de acht beste zwaargewichten uit de kickbokswereld het tegen elkaar op. Zo zien we onder andere Tariq Osaro terug. De vechter wist zich al eerder voor het toernooi te kwalificeren tijdens GLORY 85.

Waar kan ik naar GLORY 88 op tv en online kijken?

Uiteraard wil je geen enkel gevecht missen tijdens GLORY 88, waardoor je je vast afvraagt waar je alle duels op tv en online kijken kunt. Videoland is de aangewezen streamingdienst die op zaterdag 9 september vanaf 19:30 uur live alle gevechten zal uitzenden. De presentatie zal in handen van Mark Schaaf liggen. Tijdens het evenement wordt hij ondersteund door voormalig kickbocksers Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Zij zullen als analisten verslaggeving van alle duels verzorgen.

Ook buiten de ring gaat Badr de strijd aan

GLORY 88 is echter niet de enige plek waar Badr de strijd zal aangaan. De strijdbijl is namelijk nog lang niet begraven tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, want in de realityserie House of GLORY staan de twee kemphanen weer tegenover elkaar. Ditmaal gaan de vechtersbazen aan de slag als teamcaptains. In plaats van zelf in de ring te staan, begeleiden beide heren samen met hun trainers Mike Passenier en Dennis Krauweel een aantal talentvolle kickboksers. Zowel Team Badr als Team Rico zal bestaan uit vier kickboksers plus één reserve. De eerste afleveringen zijn nu al te bekijken via Videoland, waarna de show wekelijks te volgen is.

Badr vs. Rico in House of GLORY | Vanaf 26 augustus
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.