Kijktip: terug naar het Hollywood van de jaren 20 in ‘Babylon’

De regie van La La Land-maker Damien Chazelle, een indrukwekkende sterrencast en een intens en extravagant verhaal dat door veel kijkers als een achtbaanrit omschreven wordt. Gooi al deze elementen in de blender en je krijgt Babylon. Deze film verscheen begin dit jaar op het witte doek en is sinds vandaag ook eindelijk op SkyShowtime te streamen.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Hollywood is meedogenloos in de geprezen dramafilm ‘Babylon’

Babylon neemt ons mee naar het Hollywood van de jaren 20 en volgt verschillende personages. Zo hebben we Jack Conrad, de superster van de stomme film die zelfs na de overgang naar gesproken films halsstarrig blijft vasthouden aan zijn populariteit. Ook de Mexicaanse immigrant Manuel Torres, die uitgroeit tot een succesvol man in de filmwereld, en rijzende ster Nellie LaRoy spelen een grote rol. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze doen er alles aan om aan de top te blijven, maar ontdekken dat dat in het meedogenloze Hollywood geen makkelijke opgave is.

Deze film komt dus van de Oscarwinnende regisseur Damien Chazelle. Hij verzamelde een indrukwekkende lijst van topacteurs, waaronder Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood), Margot Robbie (Amsterdam), Diego Calva (Narcos: Mexico) en Tobey Maguire (Spider-Man). Dit leverde een film op die genomineerd werd voor drie Oscars en bij veel kijkers erg in de smaak viel. Hieronder vind je een greep uit de positieve reacties op social media.

‘Babylon’ staat nu op SkyShowtime

SkyShowtime heeft de film Babylon op donderdag 6 juli aan het aanbod toegevoegd. We hebben er dus ruim een half jaar op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we de film zonder aanvullende kosten vanuit huis bekijken. Eerder verscheen hij al op Pathé Thuis, waar je hem kunt huren en kopen.

In juli komen er nog meer toptitels naar SkyShowtime, waaronder de horrorfilm M3GAN (op 23 juli) en de animatiefilm Puss in Boots: The Last Wish (op 7 juli). Benieuwd naar welke releases we nog meer allemaal kunnen uitkijken? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand of bekijk wat er binnenkort naar de videodienst gaat komen. En vooral benieuwd naar Babylon? Hieronder bekijk je de allereerste beelden.

Meer informatie over de film

Babylon, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle met Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva in de hoofdrol, is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. Ook o.a. Jovan Adepo, Li Jun Li en Jean Smart spelen in deze film over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.

TitelBabylon
Jaar2023
SoortFilm
Duur3 uur en 8 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurDamien Chazelle
CastBrad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Li Jun Li, Jovan Adepo, Max Minghella, Flea, Samara Weaving, Rory Scovel, Lukas Haas, Eric Roberts, Damon Gupton, P.J. Byrne

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.