Voor welke leeftijd is de serie ‘Baby Reindeer’ geschikt?

Op donderdag 11 april 2024 verscheen Baby Reindeer op Netflix. De serie toont het indringende en waargebeurde verhaal van komiek Donny Dunn. Hij wordt jarenlang obsessief gestalkt door Martha. Veel kijkers vinden de afleveringen een enorme aanrader. Misschien wil je de serie ook wel kijken, maar vraag je je af voor welke leeftijd deze geschikt is. In dit artikel vertellen we daar meer over.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Verhaal van ‘Baby Reindeer’

In de serie Baby Reindeer volgen we het leven van komiek Donny Dunn. Om rond te komen werkt hij in een bar, waar hij op een dag Martha ontmoet. Wat begint als een onschuldige flirt, eindigt met een bizarre obsessie vanuit haar kant. Ze begint hem te stalken… en dat houdt uiteindelijk jarenlang aan. De serie is gemaakt door komiek Richard Gadd, die ook de hoofdrol vertolkt en eigenlijk zichzelf speelt. Baby Reindeer (het koosnaampje dat zij hem gaf) is namelijk gebaseerd op zijn eigen verhaal.

Voor welke leeftijd is de serie geschikt?

Om de geschikte leeftijd voor Baby Reindeer te achterhalen, kunnen we het beste kijken naar de Kijkwijzer. Dit hulpmiddel toont een leeftijdsadvies en geeft vervolgens aan welke onderwerpen in de serie aan bod kunnen komen. Voor Baby Reindeer geven zij de leeftijd zestien jaar aan. Dit betekent dat de serie geschikt is voor jongeren vanaf zestien jaar. Daarnaast staan er de pictogrammen ‘geweld’ en ‘grof taalgebruik’. De serie bevat beelden van seksueel geweld en toont drugs- en alcoholgebruik. Ook wordt er gescholden en/of gevloekt in de afleveringen.

Meer informatie over de serie

Wanneer een berooide comedian uit medelijden met een kwetsbare vrouw flirt, ontketent dit een verstikkende obsessie die het leven van beiden dreigt te verwoesten.

TitelBaby Reindeer
Jaar2024
SoortSerie
Duur7 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurRichard Gadd
CastRichard Gadd, Jessica Gunning, Nava Mau, Tom Goodman/Hill

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.