AZ – Go Ahead Eagles: live kijken op tv en online | 13 augustus 2023 | Eredivisie

Het is weer genieten geblazen, want in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland—de Eredivisie—is speelronde 1 aangebroken en er staan al meteen weer veel mooie wedstrijden op het programma. Benieuwd wanneer en waar je AZ – GA Eagles kunt kijken? Deze partij wordt gespeeld op zondag 13 augustus 2023 om 14:30 uur in het stadion van de thuisploeg in Alkmaar: het AFAS Stadion. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

AZ – GA Eagles online kijken: live stream op zondag 13 augustus 2023 om 14:30 uur

Speelronde 1 van de Eredivisie is aangebroken en gedurende seizoen 2023/24 worden de uitzendingen weer door ESPN verzorgd. De match tussen het team uit Alkmaar en de tegenstanders uit Deventer wordt zondag om 14:30 uur op tv uitgezonden door ESPN 1. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

ESPN➡️ Ga meteen naar AZ – Go Ahead Eagles via ESPN 1 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Eredivisie er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Eredivisie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
𝗘𝗮𝗴𝗹𝗲𝘀 𝗧𝗮𝗹𝗸 #1 🦅 | AZ - Go Ahead Eagles

Opstellingen van AZ en Go Ahead Eagles tijdens deze wedstrijd in de Eredivisie

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de Eredivisie. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen AZ vs. Go Ahead Eagles staat zondag om 14:30 uur op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling AZ: nog niet bekend

⚫️ Opstelling Go Ahead Eagles: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd AZ Alkmaar vs. GA Eagles

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor AZGo Ahead Eagles terecht bij ESPN. Bij dit video on demand-platform is het mogelijk om de match tussen de teams uit Noord-Holland en Overijssel tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. Zoals we in het overzicht bovenaan dit artikel uitlegden, krijg je bij deze providers tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘AZ Go Ahead Eagles Eredivisie wedstrijd 13 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

PlaatsClubPuntenGespeeldVorm
1 🏆PSV124✅ ✅ ✅ ✅
2 🏁AZ124✅ ✅ ✅ ✅
3 🏳️FC Twente124✅ ✅ ✅ ✅
4 🏴Feyenoord115✅ ✅ ✅ ➖ ➖
5 🔶Fortuna Sittard95✅ ➖ ➖ ✅ ➖
6 🔶Sparta85❌ ➖ ✅ ➖ ✅
7 🔶Go Ahead Eagles74➖ ✅ ✅ ❌
8 🔶PEC Zwolle75➖ ✅ ✅ ❌ ❌
9Heracles Almelo64❌ ✅ ✅ ❌
10Excelsior65➖ ❌ ➖ ➖ ✅
11sc Heerenveen65❌ ❌ ❌ ✅ ✅
12Ajax54❌ ➖ ➖ ✅
13N.E.C.45❌ ➖ ✅ ❌ ❌
14Vitesse34❌ ❌ ❌ ✅
15FC Utrecht35✅ ❌ ❌ ❌ ❌
16 🏴‍☠️RKC Waalwijk35✅ ❌ ❌ ❌ ❌
17 🚩Almere City FC15➖ ❌ ❌ ❌ ❌
18 🚩FC Volendam04❌ ❌ ❌ ❌

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Van de laatstgenoemde continentale competities kijk je een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.