Live stream: AZ – Ajax | 18 september 2022 | Eredivisie

In de zevende speelronde van de Eredivisie 22/23 is er een partij tussen twee grootmachten in het Nederlandse voetbal aangebroken: AZ – Ajax. De strijd tussen de teams barst vandaag los, op zondag 18 september 2022, om 16:45 uur in het Alkmaarse AFAS Stadion. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

AZ – Ajax online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 18 september 2022 om 16:45 uur

Vorige maand is het nieuwe seizoen van de Eredivisie begonnen. De uitzendingen worden in Nederland dit jaar door ESPN verzorgd, terwijl andere competities met Nederlandse clubs onder andere via NLZIET en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn) kunnen worden gevolgd. De match tussen het team uit Alkmaar en de tegenstanders uit Amsterdam wordt vanmiddag op tv uitgezonden door ESPN 2. De meeste zenders van ESPN zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. 👉 Ga direct naar ESPN bij Canal Digitaal voor AZ – Ajax.

Doordat de uitzending op lineaire televisie bij ESPN wordt verzorgd, is het ook mogelijk om met een tv-abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Zo kun je onder andere hier bij Ziggo GO en hier bij KPN iTV de match streamen met het benodigde pakket en is de uitzending online te zien via ESPN Watch. Ook geven we onderaan dit artikel nog een overzichtelijke en korte uitleg over de samenwerking tussen ESPN en Canal Digitaal, waarin duidelijk wordt verklaard waardoor het kijken van Eredivisievoetbal daar zo goedkoop (en zelfs tijdelijk gratis) is.

Je kunt de wedstrijd via de app of tv-zenders van providers kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

WARMING UP 🌡 | AZ 🆚 Ajax

Uitslag van de vorige wedstrijden van Ajax en AZ

AZ en Ajax kwamen elkaar natuurlijk in het Nederlandse voetbal al veel vaker tegen. De laatste vijf keer dat ze de strijd met elkaar aangingen waren echter voor het grootste deel niet in het voordeel van de Alkmaarders, want ze wisten er slechts één te winnen. Driemaal won Ajax, waarvan 0-2 in 2022 en 2-0 & 0-3 in 2021. De twee andere partijen werden met 2-2 (2022) gelijkgespeeld en 1-2 (2021) gewonnen door AZ.

Momenteel staan ze er echter bijna even sterk voor voor op het gebied van vorm. Zo speelde Ajax bijna feilloos door in de laatste 5 partijen vrijwel alles te winnen: van sc Heerenveen (5-0), Rangers FC (4-0), SC Cambuur (4-0) en FC Utrecht (0-2). Enkel de internationale strijd tegen Liverpool eindigde in een verlies van 2-2. Bij AZ loopt het ook goed, want dit team won van FC Vaduz met 4-1, van SC Dnipro-1 met 0-1 en van FC Emmen met 0-3. Ze bleven ongeslagen, maar speelden wel gelijk tegen FC Twente (1-1) en NEC (tevens 1-1). Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan zondag in het AFAS Stadion in Alkmaar meemaken wie er zal winnen, want om 16:45 uur barst de strijd los.

AZ recente wedstrijden: 🔘 – ✅ – 🔘 – ✅ – ✅
Ajax recente wedstrijden: ✅ – ✅ – ✅ – ✅ – ❌

Opstellingen van AZ en Ajax op zondag 18 september 2022

Een uur voor de wedstrijd maakten de teams uit Alkmaar en Amsterdam hun spelers bekend. Hieronder vind je de opstellingen van AZ en Ajax, gevolgd door de tweets van de officiële social media kanalen waarin de clubs lieten weten welke 11 voetballers bij de aftrap het veld zullen betreden.

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez; Clasie, Reijnders, De Wit; Sugawara, Odgaard, De Wit

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Berghuis; Tadić, Kudus, Bergwijn

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Eredivisie zijn dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap in handen van ESPN, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.

Korte uitleg: zo werkt het kijken van voetbal bij ESPN via Canal Digitaal

Canal Digitaal en Online.nl, beiden onderdeel van hetzelfde overkoepelende bedrijf, zijn de enige twee grote tv-aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om in je basispakket naar alle vier de zenders van ESPN te kijken. Bij sommige providers is alleen het eerste hoofdkanaal standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van ESPN standaard vertonen.

Door te kiezen voor de TV App van Canal Digitaal kijk je live naar alle 60+ grote zenders, inclusief alle kanalen van ESPN (1, 2, 3 én 4). Je kunt daarnaast ook alles tot 7 dagen terugkijken op je tv, telefoon, tablet of laptop en krijgt standaard toegang tot een catalogus van films en series bij Canal+ Series. Dit lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en kost €14,95 p/m, maar de eerste week is compleet kosteloos. Onder het aanbod van ESPN vallen o.a. de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Europa League, Conference League, grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB en nog veel meer.

Mocht je naast tv ook graag een aansluiting voor internet hebben, dan kun je deze pakketten combineren: lees meer hier op de officiële website van Online.nl. De eerste 6 maanden betaal je dan met de huidige actie €15 p/m extra, waarbij je overal in huis betrouwbare en stabiele wifi krijgt volgens de aanbieder. Dit blijft echter allemaal optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen tv (inclusief alles van ESPN) te blijven kijken voor anderhalf tientje in de maand. Via de onderstaande knop kun je je direct aanmelden voor deze deal bij Canal Digitaal en in de rest van dit artikel lees je meer over de wedstrijd tussen AZ uit Alkmaar en AFC Ajax uit Amsterdam. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!


  1. Hoe laat is de wedstrijd AZ – Ajax vandaag (zondag 18 september 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Eredivisie is in de middag om 16:45 uur in het AFAS Stadion in Alkmaar.

  2. Op welke zender van ESPN wordt AZ – Ajax vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt niet uitgezonden op het hoofdkanaal, maar via de tv-zender ESPN 2. Nog steeds kun je dan gewoon via je televisie en online naar de partij tussen de clubs uit Alkmaar en Amsterdam kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.