Finally! ‘Avatar: The Way of Water’ staat nú op Disney+

Een van de mooiste films ooit is volgens veel kenners nog steeds Avatar uit 2009, maar ook het vervolg Avatar: The Way of Water doet een gooi naar deze titel. Niet voor niets wist de film in slechts twee weken de populairste bioscoopfilm van heel 2022 te worden. De kans dat je hem nog niet gezien hebt, is dus best klein. Maar mocht dat wel het geval zijn of wil je hem gewoon nóg een keer zien, dan kan dat nu eindelijk. Disney+ heeft de film namelijk op woensdag 7 juni aan het aanbod toegevoegd.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Avatar: The Way of Water’ staat eindelijk op Disney+

Disney+ heeft ons geduld behoorlijk op de proef gesteld met Avatar: The Way of Water. Normaal gesproken voegen zij hun bioscoopfilms na ongeveer 49 dagen toe aan het aanbod. Die periode werd met de nieuwste Avatar-film overschreden, en flink ook. Als ze zich namelijk aan de 7 weken gehouden hadden, was het al mogelijk geweest om de film rond 8 maart te kijken. Helaas was dat niet het geval.

Uiteindelijk heeft het 175 dagen en bijna zes maanden geduurd, maar vandaag is het toch eindelijk zover. Disney+ heeft de film op woensdag 7 juni aan het aanbod toegevoegd. Voor het eerst is het dus mogelijk om Avatar 2 zonder aanvullende kosten te bekijken. Eerder kon je hem ook al op Pathé Thuis zien, waar je hem kunt huren en kopen.

→ Zin in een marathon? Bekijk ook Avatar (2009) op Disney+ 🍿

📺 Benieuwd wat er nog meer allemaal op de planning staat? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen.

Hier gaat ‘Avatar: The Way of Water’ over

Avatar: The Way of Water speelt zich uiteraard weer af op de planeet Pandora. Jake Sully heeft hier, samen met Neytiri en hun vier kinderen, helemaal zijn draai gevonden. Het is meer dan een decennium na de gebeurtenissen en de rust lijkt wedergekeerd, maar dan keert een oude dreiging ineens terug. Jake wordt gedwongen om samen met zijn gezin zijn huis te verlaten en komt terecht bij een rif waar de Metkayina-stam leeft. Opnieuw is het hun taak om de planeet te beschermen.

De tweede film in de franchise is, net als zijn voorganger, waanzinnig populair. Zo bracht de titel wereldwijd meer dan 2 miljard dollar in het laatje en vind je hem in het rijtje van best verdienende films ooit. Daarnaast werd er ook een Oscar mee gewonnen, voor Beste Visuele Effecten. Het is dus absoluut een aanrader en kijkers zijn met een Audience Score van 92% op Rotten Tomatoes en een IMDb-cijfer van een 7,7 dan ook razend enthousiast.

Avatar: The Way of Water | June 7 on Disney+

Meer informatie over de film

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.