Kijkers zijn niet onder de indruk van ‘Avatar: The Last Airbender’: “Niet perfect…”

Op donderdag 22 februari verscheen de langverwachte live-actionserie Avatar: The Last Airbender op Netflix. Opnieuw volgen we het verhaal van Aang en zijn vrienden, die de wereld moeten redden en de Vuurnatie moeten verslaan. Hoewel fans reikhalzend uitkeken naar de serie, kan de versie op Netflix op veel gemengde reacties rekenen.

Hier gaat ‘Avatar: The Last Airbender’ over

In Avatar: The Last Airbender maken we kennis met de twaalfjarige Aang. Zijn wereld is in groot gevaar. De Vuurheer heeft nameijk als doel om de wereld te veroveren. Lang lijkt de hoop verloren na het verdwijnen van de Avatar, totdat Aang wordt uitverkoren om de wereldvrede te herstellen.

Samen met zijn vrienden Katara en Sokka gaat hij op avontuur om de wereld te redden. Maar voordat Aang het gevecht met de heerser van de Vuurnatie aangaat, zal hij eerst alle vier de elementen moeten beheersen. Terwijl de meeste mensen slechts één element kunnen buigen, heeft de Avatar de kracht om alle elementen te controleren.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het aanbod met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Niet alle kijkers zijn onder de indruk

De live-actionversie op Netflix kan op veel gemengde reacties rekenen. Veel kijkers vergelijken het namelijk met de animatieserie, waardoor ze de afleveringen te veel vinden afwijken van het origineel. Ook volgen de gebeurtenissen zich te snel achter elkaar op. Toch zijn ook veel mensen onder de indruk van de visuals en vragen zich af wanneer seizoen twee op Netflix verschijnt. Hieronder een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Water. Aarde. Vuur. Lucht. Deze vier naties leefden ooit in harmonie, met de Avatar, meester van alle vier de elementen, die de vrede tussen hen bewaarde. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie de Luchtnomaden uitroeide: de eerste stap van de Vuurmeesters om de wereld te veroveren. Nu de huidige incarnatie van de Avatar nog moet verschijnen, heeft de wereld de hoop verloren. Maar als een licht in de duisternis ontspringt er hoop wanneer Aang, een jonge Air Nomad – en de laatste van zijn soort – ontwaakt om zijn rechtmatige plaats als de volgende Avatar in te nemen. Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara, broers en zussen en leden van de Southern Water Tribe, begint Aang aan een fantastische zoektocht vol actie om de wereld te redden en terug te vechten tegen de angstaanjagende aanval van Vuurheer Ozai.

Meer informatie

TitelAvatar: The Last Airbender
Jaar2024
SoortSerie
TaalEngels
CategorieAvontuur, actie
IMDb7.5 uit 23.000 stemmen
RegisseurMichael Goi, Roseanne Liang, Jabbar Raisani, Jet Wilkinson
CastGordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Daniel Dae Kim

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.