Miles Quaritch blijft hele ‘Avatar’-reeks de grote tegenstander: “Het is immers geen superheldenverhaal”

Een paar maanden geleden is Avatar 2: The Way of Water in de bioscoop verschenen. In deze langverwachte vervolgfilm nemen Jake Sully, Neytiri en de andere Na’vi het opnieuw op tegen Miles Quaritch en zijn kompanen. De regisseur van de filmreeks, James Cameron, heeft recentelijk aangegeven dat we deze opbouw ook in de komende drie vervolgfilms kunnen verwachten. Let op: de onderstaande tekst kan spoilers bevatten voor lezers die Avatar 2 nog niet hebben gezien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Avatar’ is geen superheldenverhaal en daarom is er één tegenstander

In Avatar komt Jake Sully, een verlamde oorlogsveteraan, terecht op de planeet Pandora. Deze wordt bewoond door de Na’vi en bedreigd door de mensheid, onder leiding van Miles Quaritch (gespeeld door Stephen Lang), die de planeet wil gebruiken voor de grondstoffen. Uiteindelijk wordt Sully verliefd op een van de oorspronkelijke bewoners en sluit hij zich aan bij hun vrijheidsstrijd, waardoor hij loodrecht tegenover Quaritch komt te staan.

Hoewel het leek alsof zijn tegenstander aan het einde van de eerste film het loodje legde, keerde hij in Avatar 2 gewoon weer terug. Nu blijkt dat hij ook in de andere drie vervolgdelen zal verschijnen als de grote antagonist. James Cameron heeft in een interview met B TV namelijk uitgelegd dat Avatar geen superheldenverhaal is, maar een meer consistente reeks met één gemeenschappelijke tegenstander en verhaallijn. Vrij vertaald zegt hij hier het volgende over:

🗣️ “Het is niet zoals een superheldenverhaal waarin bij elke film een nieuwe schurk verschijnt. Dezelfde man, dezelfde tegenstander, door de hele reeks. Maar hoe hij evolueert is ook erg interessant als we gaandeweg wat nieuwe tegenstanders introduceren.”
– Regisseur James Cameron

Hier gaat ‘Avatar 3’ over

Er zullen dus misschien wel een aantal andere tegenstanders geïntroduceerd worden, maar Miles Quaritch zal altijd de grote opponent van de Sully’s blijven. Ook in het derde deel keert hij terug om het de familie moeilijk te maken, zoals we na het einde van Avatar 2 natuurlijk al een beetje verwacht hadden.

We weten inmiddels al wat meer over de derde film, die als het goed is op 20 december 2024 al verschijnt. In Avatar 3 (mogelijke titel Avatar 3: The Seed Beater) maken we kennis met het vuurvolk van Pandora. We zullen daarnaast ook een andere kant van de Na’vi leren kennen, aldus James Cameron in een interview met de Franse krant 20 Minutes. “Ik heb tot nu toe alleen hun goede kanten laten zien,” laat hij weten—en daar gaat dus verandering in komen. Spannend!

Meer informatie over ‘Avatar: The Way of Water’

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.